VG har ansatt nye leder. Fra venstre: Eva Therese Loo Grøttum,Eirik Borud, Mathias Jørgensen, Randi Elise Midtskog og Robert Simsø fotografert i VGs redaksjon etter at lederne ble presentert på et allmøte i dag.

Flere ansatte i VG rykker opp i gradene. Oppretter også ny avdeling for «generasjon Z»

Varsler seks nye ledere internt i redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG varsler torsdag at de har ansatt flere nye ledere i redaksjonen, hvor samtlige rykker opp i gradene i VG internt.

Avisen varsler i en pressemelding også en ny satsing på unge brukere født mellom 1990 og 2010, og oppretter dermed en avdeling som heter «Z».

Avdelingen spiller på uttrykket «generasjon Z» og er en sammenslåing av avdelingene Snapchat, Peil og Leserutvikling.

Mathias Jørgensen (30) er ansatt som avdelingsleder i den nye satsingen mot unge brukere. Han har vært med som leder på Snapchat-satsingen fra starten, og har flere ganger vikariert som leder for leserutvikling.

Han har jobbet i avisen siden 2011.

– Mathias er sterk på produktutvikling, har dyp forståelse for unge brukere og er på mange måter arkitekten bak utformingen av Z-prosjektet. Han forstår digitale medier bedre enn de fleste, og evner å gjennomføre alle oppgaver på en overbevisende måte, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne i meldingen.

Flere nye ledere i redaksjonen

Randi Elise Midtskog (28) er ansatt som nyhetssjef i avdeling Z. Hun har de siste årene også vært tilknyttet Snapchat-satsingen i VG, og har vært i avisen siden 2006.

– Randi er kreativ, positiv og rå på formidling av budskap, både internt og eksternt. Hun er en naturlig ledertype som får folk med seg, og som forstår aldersgruppen vi skal nå inngående, sier Brenne i meldingen.

Eva-Therese Loo Grøttum (35) er ansatt som ny avdelingsleder for nyheter i VG. Hun har tidligere vært nyhetssjef i samme avdeling, og har jobbet i VG siden 2008.

– Eva Therese er en komplett moderne medieleder. Hun har nyhetspuls og en sterk journalistisk og etisk forståelse, samtidig som hun evner å tenke strategisk, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i en pressemelding.

Eirik Borud (33) er ansatt som ny avdelingsleder for sporten. Han kommer fra stillingen som nyhetssjef i samme avdeling, og har vært i VG siden 2006.

– Eirik er en erfaren journalist og leder, med en stor journalistisk bredde. Han er tabloid, faglig og sosialt sterk og framtidsrettet, sier Håndlykken i meldingen.

Annemor Larsen (53) er ansatt som ny avdelingsleder for foto VG. Hun har vikariert i stillingen det siste året, og har jobbet i VG som fotograf siden 1988.

– Annemor har stor faglig tyngde, brenner for fotojournalistikken og de visuelle fortellerteknikkene. Hun er også en dyktig reportasjeleder og klok i ledelsen av sine medarbeidere, sier Håndlykken i meldingen.

Fra USA til Norge

Robert Simsø (46) er ansatt som ny leder for Breaking-gruppen i VG. Han har de siste årene vært VGs korrespondent i New York, og har jobbet i VG siden 2002.

– Robert har et sterkt konkurranseinstikt, nyhetsteft og har en egen kraft som leder. I tillegg har han lang erfaring med å ta etisk krevende avgjørelser gjennom rollen som vaktsjef, sier Håndlykken i meldingen.

Powered by Labrador CMS