Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) (til høyre) delte ut prisen til Sun Heidi Sæbø under Medienettverkets høstkonferanse.

Morgenbladets Sun Heidi Sæbø kåret til Årets kvinnelige medieleder

Delte også ut Årets talent og ny mangfoldspris.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansvarlig redaktør Sun Heidi Sæbø i Morgenbladet ble onsdag kåret til Årets kvinnelige medieleder under Medienettverkets høstkonferanse.

Prisen ble delt ut av kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Juryens begrunnelse:

«Hun har vært journalist siden 2005, og senere var hun nyhetssjef i Dagbladet. Høsten 2019 fikk hun jobb som samfunnsredaktør i Morgenbladet, og kom inn i en særdeles krevende periode for avisen.

Under hennes ledelse er det satt i gang nye redaksjonelle prosjekter, og styrket der hvor det har vært behov. Sun Heidi er tro mot sin egen lederstil. Hun er stillferdig, ikke den som alltid har de store talene. En leder med en naturlig autoritet, som er flink til å løfte fram andre i organisasjonen. Når hun omtaler suksessen til Morgenbladet så peker hun ikke på seg selv - men på de rundt seg. Et forbilde i måten hun leder på.»

Årets tallent

Mari-Marthe Aamold ble kåret til Årets talent. 29-åringen er daglig leder og økonomidirektør for Schibsted-avisene Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.

Administrerende direktør Randi S. Øgrey i Mediebedriftenes Landsforening stod for overrekkelsen .

Juryens begrunnelse:

«Mari-Marthe Aamold har forstått at silotenkningens tid er forbi, og at de som lykkes, er de som jobber på tvers av faggrupper og får det beste ut av tverrfaglige team på veien mot målet. På den ene siden har hun en dyp forståelse for langsiktig strategi, og på den andre siden kobler hun den daglige ledelsen mot målet der fremme. Mari-Marthe er meget sterk analytisk og har en unik evne til å omsette komplekse problemstillinger til en forståelig kontekst som det så kan handles etter.»

I tillegg ble Medienettverkets Mangfoldspris delt ut. Den var det kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og NRK som fikk. Dette var første gang denne prisen ble delt ut.

Medienettverkets formål er å utvikle godt lederskap og øke mangfoldet i norsk mediebransje.

Powered by Labrador CMS