Et flertall på Stortinget har lyttet til TV 2-sjef Olav T. Sandnes' utspill om at det er dyrt å lage nyheter og skal være villig til å gi TV 2 statsstøtte.

Stortinget nær ved å gi TV 2 lisens

Arbeiderpartiet har jobbet for at også TV 2 skal få støtte slik at selskapet kan ha nyhetssendinger

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Et flertall på Stortinget er nær ved å bli enige om tilby en ny allmennkringkasteravtale med TV 2. Kanalen kan få økonomisk støtte for å sikre fortsatte daglige nyhetssendinger.

Her finner du vår dekning av TV 2

Arbeiderpartiet har samlet støtte på Stortinget til en pakke som skal legge til rette for at TV 2 har råd til å fortsette med daglige nyhetssendinger og hovedkontor i Bergen, ifølge Klassekampen. Alle partiene på Stortinget er med i samtalene utenom regjeringspartiene Høyre og Frp.

Arild Grande.
Foto: Martin Huseby Jensen

– Jeg tror ikke at vi kommer utenom en form for kompensasjon for de merutgiftene som det innebærer å ta på seg allmennkringkasteroppdraget, sier Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann, Arild Grande.

Etter det Klassekampen erfarer, er det kun få brikker som må falle på plass før alle partiene kan bli enige om en bindende formulering. Blant annet vurderes det å gi økonomisk støtte til TV 2, eller et eventuelt annet selskap som melder seg når den nye allmennkringkasteravtalen utlyses.

Her kan du lese mer om Arild Grande

– Vi ønsker ikke å gå tilbake til monopolsituasjonen som vi hadde før, da NRK var alene om å lage nyheter på tv, sier Geir Jørgen Bekkevold, kulturpolitisk talsperson i KrF.

Geir Jørgen Bekkevold, KrF.
Foto: Birgit Dannenberg

TV 2s nåværende avtale med staten løper ut i 2016, og kanalen har advart om at det ikke er noen selvfølge at de fortsetter med nyheter og allmennkringkasting dersom staten ikke legger mer penger på bordet. TV 2 har i dag ikke statsstøtte, men er sikret full distribusjon til hele landet gjennom sin avtale med staten.

Powered by Labrador CMS