Tegninger av Donald Trump er populært blant avistegnere. Nå har flere mistet jobben. Foto: Yuri Gripas / Reuters

Avistegner mistet jobben like etter tegning av Donald Trump gikk viralt

– Over natten var det som om jeg aldri hadde jobbet for avisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke publiserte avistegner Michael de Adder følgende tegning i sosiale medier:

Tegningen viser USAs president Donald Trump som spiller golf, mens likene av Oscar Alberto Martínes og datteren Angie Valeria ligger ved siden av. I løpet av kort tid gikk tegningen viralt i sosiale medier og ble delt av titusenvis.

To dager senere varslet avistegneren om at han mistet jobben i News Brunswick-avisene i Canada.

Avviser sammenheng

I sosiale medier har avisen blitt anklaget for at den Trump-kritiske tegningen var årsaken til han mistet jobben. Anklagene blir avvist av Brunswick News i en uttalelse søndag, som også viser til at de Adder hadde en frilanskontrakt med avisene.

– Dette er en falsk fortelling som har kommet frem på sosiale medier. Faktisk var vi ikke engang tilbudt denne tegneserien av de Adder. Beslutningen om å ta tilbake leserfavoritt Greg Perry ble tatt lenge før denne tegningen, og forhandlingene hadde pågått i ukesvis, skriver Brunswick News videre.

Avistegneren Michael de Adder har ikke eksplisitt gitt den siste Trump-tegningen skylden for at han mistet jobben, men viser til at tegninger av Donald Trump har vært uønsket.

– Betyr det noe om jeg fikk sparken for én tegning av Donald Trump, når hver eneste tegning av Donald Trump har blitt refusert? Det kom til det punktet at jeg ikke sendte inn noen tegninger av Donald Trump, i frykt for at jeg ville få sparken, skriver han på Twitter mandag.

– Gjør dine egne konklusjoner

Han mener selv at han har gitt det News Brunswick-avisene ville ha de siste månedene, og at canadisk politikk er interessant nok i seg selv.

– Men de to siste ukene har jeg tegnet tre Trump-tegninger. To gikk viralt og den tredje gikk «supernova», og én dag senere mistet jeg jobben. Og ikke bare mistet jeg jobben. Tegningene jeg allerede hadde levert ble ikke brukt. Over natten var det som om jeg aldri hadde jobbet for avisen. Gjør dine egne konklusjoner, avslutter han.

De siste månedene har avistegnere vært under press. Tidligere i juni valgte The New York Times å slutte med politiske avistegninger, spesielt etter de publiserte en tegning av Donald Trump og den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Tegningen ble beskrevet som «antisemittisk og uforsvarlig» da avisen valgte å beklage tegningen.

To avistegnere mistet jobben sin.

De Adder har selv problematisert dette i en av tegningene han har publisert på Twitter.

Powered by Labrador CMS