Katrine Bøckmann (fra venstre), Helge O. Svela, Guro Valland og Rune Ulvik. Bøckmann og Ulvik har vært konstituert som henholdsvis daglig leder og ansvarlig redaktør.

BA tilbake i Medieklyngen

Men flytter ikke tilbake til Media City Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I morgen tiltrer Guro Valland som ny sjefredaktør og daglig leder i Bergensavisen (BA), men allerede i dag er det klart at den nye toppsjefen melder mediehuset inn igjen i Medieklyngen.

Media City Bergen, også kjent som Medieklyngen, er en innovasjonsklynge bestående av drøyt 110 medlemsbedrifter. Medlemsmassen består av mediehus, medieteknologiselskaper og forsknings- og utdanningsinstitusjoner.

Meldt seg ut

BA var en av de originale leietakerne i Media City Bergen-bygget, men meldte seg ut i 2019 og flyttet ut av lokalene i 2020. Nå ønsker den nye BA-ledelsen et tettere samarbeid, skriver Medieklyngen og BA i en felles pressemelding.

Daglig leder i Media City Bergen, Helge O. Svela, ønsker BA velkommen tilbake i klyngen.

– BA er en stor og viktig avis i Bergen, og en av grunnleggerne av Media City Bergen. Jeg er svært glad for å ha dem tilbake i samarbeidet, sier Svela og fortsetter:

– Jeg tror BA kan tilføre Medieklyngen mye interessant innsikt og kompetanse, ikke minst fordi de er en av de største avisene i Amedia-systemet. Samtidig tror jeg BA kan nyte godt av samarbeidet i klyngen. Dette er vinn-vinn for alle parter, sier Svela.

Den påtroppende BA-redaktøren legger til:

– Medieklyngen er viktig for hele BA. Det vil være en læreplass for redaksjonelle medarbeidere, et bindeledd til andre medieaktører og en viktig fasilitator for rekruttering, sier Valland.

– Spesielt tror jeg vi kan få mye igjen for å være en del av datajournalistnettverket, som gir unik tilgang på redaksjonelle utviklere og datajournalister. Nettverket for unge journalister som snart starter virker også veldig lovende.

Flytter ikke tilbake

Selv om mediehuset melder seg inn igjen i Medieklyngen, skal det ikke flytte fra lokalene i Vestre Torggaten.

– Det viktigste for oss er ikke hvor våre medlemmer er fysisk, men at de bidrar aktivt i klyngen. Jeg er sikker på at BA både har mye å lære bort til andre medlemmer, og at det er mye de kan lære av andre, sier Svela.

Det er BA-redaktøren enig i.

– Svelas ambisjoner for å løfte Medieklyngen er en reise vi vil være med på. Det er viktig at medieaktørene i Bergen har et sterkt og relevant faglig fellesskap, og ikke minst en samleplass for mediefolk i byen. Da er samarbeid på tvers helt vesentlig, sier Valland.

Powered by Labrador CMS