Årets FleRe-kull i NRK: (øverst f.v.) Jan Sarzuelo Dydland, Nareen Mizoory og Balsharan Kaur, (nederst f.v.) Tsion Bruk, Roza Bawan og Jonathan Al-Saqqa.

Her er årets FleRe-kull i NRK

Seks nye journalistspirer er valgt ut blant 194 søkere til NRKs flerkulturelle rekrutteringsprogram.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Økt mangfold i NRK er et av NRKs viktigste satsingsområder, skriver NRK.

I år var det 194 søkere på stipendiatstillinger i FleRe-programmet i NRK som arrangeres årlig. Etter en omfattende prosess har seks flerkulturelle søkere blitt valgt ut til å delta i årets kull.

– Jeg er veldig glad for at vi nå skal lære opp seks nye talenter gjennom FleRe-programmet som forhåpentligvis kan være morgendagens stjerner i mediebransjen, sier leder for FleRe-programmet, Iram Ansari til NRK.

De nye stipendiatene har oppstart i august og programmet vil vare ut skoleåret, med ulike gjesteforelesere fra ulike avdelinger. De vil også få et tilpasset studieprogram med god opplæring i journalistikk, presseetikk og historiefortelling.

Her er årets stipendiater:

Jan Sarzuelo Dydland (22)

Jan Sarzuelo Dydland har bachelorutdanning i journalistikk fra Høgskulen i Volda og har jobbet med innenriks og lokalpolitikk som praktikant i Aftenposten. For tiden er han sommervikar hos NRK Nyheter, og skal være i praksis i NRK Ung etter opplæringsperioden.

Dydland har filippinsk mor og er godt kjent med det filippinske miljøet i Oslo. I tillegg har han studert kinesisk og japansk kultur.

Nareen Mizoory (35)

Nareen Mizoory tar en master i medieutvikling ved Oslo Met. Tidligere har hun fullført en bachelorgrad i medier og kommunikasjon ved samme skole, med fordypning i dokumentar- og fiksjonsfilm. I 2020 var hun praktikant i Nyutviklingsavdelingen i NRK Dokumentar og Samfunn, og etter opplæringsperioden i FleRe skal hun være i praksis i NRK Super.

Ellers har Mizoory journalistisk erfaring fra blant annet Utrop og Universitas.

Mizoory er kurder født i Bagdad i Irak og snakker kurdisk og arabisk. Hun har også erfaring fra Tyrkia som praktikant ved Den norske ambassaden i Ankara.

Roza Bawan (29)

Roza Bawan har en bachelorgrad i sosialantropologi og holder på med en master i demokratibygging ved Universitetet i Bergen. Hun har engasjert seg i arbeid med ungdom og jobber ved siden av studiet som vikar i barnevernstjenesten for enslige mindreårige flyktninger. Etter opplæringen skal hun være i praksis hos NRK Vestland i Bergen.

Bawan snakker kurdisk og kom til Norge sammen med familien som sjuåring.

Jonathan Al-Saqqa (29)

Jonathan Al-Saqqa har bakgrunn fra Film og TV-kreatør-studiet på Westerdals.

Han har tidligere jobbet som klipper og fotograf blant annet for NRK Telemark og Cappelen Damm TV. Han har også hatt praksis i ANTI, der han jobbet både med Tv-produksjon og podkast.

Etter opplæringsperioden skal han være i praksis hos NRK Produksjon i Oslo.

Al-Saqqa snakker arabisk.

Tsion Bruk (27)

Tsion Bruk har en bachelor i økonomi og administrasjon og erfaring innen flerkulturelt arbeid, kommunikasjon, markedsføring og prosjektledelse.

Etter opplæringen i FleRe skal hun være i praksis hos NRK Vestland i Bergen.

Bruk har etiopisk familiebakgrunn og snakker tigrinja og amharisk.

Balsharan Kaur (27)

Balsharan Kaur har studert statsvitenskap ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Hun har vært med på å stifte det tverrfaglige studentmagasinet Perspektiv som hun nå er sjefredaktør for.

Tidligere har hun også vært politisk redaktør for det statsvitenskapelige studentmagasinet Zoon Politikon.

Kaur beskriver seg selv som tredjekultursbarn i Norge, med foreldre fra India og nære bånd til det indiske miljøet. Hun snakker punjabi og hindi.

Powered by Labrador CMS