Medietilsynet

Sier ja til salg av SBS Radio Norge

Kulturdepartementet og Medietilsynet har gitt klarsignal til å overføre alle konsesjoner til britiske Bauer Radio.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I slutten av april kom nyheten om at Bauer Media Group, gjennom britiske Bauer Radio, ønsker å kjøpe den nordiske radiokringkasteren SBS Discovery Radio fra Discovery Communications Nordic AP. SBS eier blant annet Radio Norge med 1,9 millioner lyttere ukentlig.

Oppkjøpet forutsetter godkjennelse fra Medietilsynet, noe som nå er gitt.

Britiske Bauer Radio er eid av Bauer Media Group, Europas største privateide mediekonsern med hovedkontor i Hamburg. Bauer er et verdensomspennende medieimperium med over 11. ansatte i 20 land, 600 magasiner, 400 digitalprodukter og 100 radio- og tv-stasjoner.

Overtar alt

Selskapet inngikk en avtale med Discovery om å overdra alle aksjene i SBS Radio Norge. Avtalen er en del av et større oppkjøp der Bauer vil erverve hele Discoverys nordiske radioportefølje. SBS Radio Norge har flere kanaler, blant annet Radio Norge, Radio 1, Radio Rock, The Voice og Rock klassiker.

Som ny eier av SBS får Bauer det overordnede ansvaret for alle radiokonsesjonene SBS har i Norge. Søknaden fra Bauer til Medietilsynet om godkjenning av oppkjøpet gjelder alle anleggs- og innholdskonsesjoner for både digital og analog radio.

Når det gjelder SBS Radio Norges konsesjon til riksdekkende allmennkringkasting gjennom radiokanalen Radio Norge, er oppkjøpet avhengig av Kulturdepartementets godkjenning. Oppkjøpet er klarert av Kulturdepartementet og Medietilsynet har nå gitt godkjentstempel også når det gjelder de andre konsesjonene.

Forhåndsklarering

Bauer bad også om forhåndsklarering av kjøpet etter medieeierskapsloven. Medietilsynet har beregnet at ervervet vil føre til at Bauer får 12,2 prosent av de samlede lyttertallene i det nasjonale radiomarkedet. Dette er vesentlig lavere enn medieeierskapslovens eierskapsgrense på 33,3 prosent. Medietilsynet har derfor gitt forhåndsklarering av ervervet.

Powered by Labrador CMS