ente Klemetsdal. Foto: Birgit Dannenberg

Den tristeste dagen

Radio1 kan forsvinne fra Oslo etter 25 år. Kun to av tjue søknader gikk gjennom for SBS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Radio1 har gjennom flere år vært storbyradioen, men nå synes en epoke å være på hell. Eierselskapet SBS Radio søkte på 20 konsesjoner for sine kanaler Radio og The Voice, men sitter igjen med to – i Stavanger og i Bergen

Sjokkartet

– Det er noe av det tristeste jeg har vært med på. Dette er de minst attraktive konsesjonene i de to områdene. Etter 25 år er vi ute er vi ute av Oslo og Trondheim, sier Bente Klemetsdal i SBS Radio.

Hun forteller at allmøte hvor de i alt 80 ansatte i SBS Radio ble informert om at selskapet nok en gang tapte kampen om konsesjonene i Oslo var tøft.

– De ansatte er i sjokk og stemningen er utrolig trist, sier Klemetsdal.

Hun forteller at selv om det er vanskelig å motivere seg akkurat i dag, så vil de ansatte gjøre sitt ytterste for å levere sendinger.

Anke

– Vi må uansett fokusere på å gi god radio til lytterne ut året, men det er klart at det er vanskelig å motivere seg på en dag som dette.

Alt er uansett ikke tapt, det er fortsatt mulighet til å anke på avgjørelsen fra Medietilsynet. Klemetsdal vil be om innsyn for å vurdere sine søknader opp mot konkurrentene for å vurdere om det er grunnlag for å anke avgjørelsen.

– Det er klart at dette er dramatisk.

Powered by Labrador CMS