Fagpressen får ingen momshjelp

Fagpressen og Tidskriftsforeningen ber om momshjelp i Stortinget. Hos kulturministeren får de den ikke.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Stortinget må sørge for fortsatt null-moms for medier. Fritak både på papir og nett for aviser og tidsskrift er rette vei å gå, mener Fagpressen og Norsk tidsskriftforening, skriver de to foreningenes ledere Elin Floberghagen og Bente Riise i en pressemelding. 

Til sammen representerer de omtrent 300 publikasjoner som bidrar til samfunnsdebatt, mangfold og dybdejournalistikk. 

- Det må være den viktige journalistikken og det frie ord som skal beskyttes. Da blir det pussig kun å vurdere én mediekanal. For eksempel driver store deler av fagpressen kontinuerlig nyhets- og aktualitetsjournalistikk, sier Floberghagen.

Journalisten har tidligere stilt kulturminister Widvey spørsmål om også fagpressen også vil kunne nyte godt av en lavmoms, slik man på det aktuelle tidspunktet utredet ordningen. Den gang ble det avvist. 

Etter at pressemeldingen fra de to foreningene ble sendt ut onsdag ettermiddag konfronterte vi henne igjen med spørsmålet om hvorfor ikke medlemmene i Fagpressen og Tidsskriftforeningen bør få tilsvarende momslettelser på sine digitale plattformer. 

- Vi har sagt i min erklæring at det er papiraviser og elektroniske medier relatert til nyhetsrapportering som har vært utgangspunktet for lavmoms, svarer hun kontant. 

Powered by Labrador CMS