Sjefredaktør Frøy Gudbrandsen gjør selv intervjuene i podkastserie om klimaendringer fra BT.

BT-sjefen tar over roret i podkastserie om klima

– Utrolig mye jeg lurer på.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sjefredaktør Frøy Gudbrandsen har selv satt seg bak mikrofonen når Bergens Tidende framover slipper en serie med spesialepisoder i podkasten «Hva skjedde?».

Temaet er klimaendringer, og BT-sjefen har intervjuet det hun mener er «mennesker som kan gjøre oss litt klokere på hva som har skjedd og hva som kan skje fremover».

– Jeg har vært med i mange «skravlepodder» etter hvert, men dette er noe annerledes. Konseptet skal være så enkelt som at jeg snakker med mennesker som kan mer enn meg selv om noe jeg lurer på, og så prøver jeg innimellom å utfordre dem litt også, sier Gudbrandsen til Journalisten.

Det blir minst fem, kanskje flere, episoder av podkastspesialen fram mot klimatoppmøtet i Glasgow i november.

– Dette har vært veldig gøy å gjøre, særlig å få jobbe med lydfolkene i BT, det har jeg ikke gjort før, sier Gudbrandsen, som innrømmer at hun har savnet å drive med journalistikk etter at hun tok over sjefredaktørstillingen.

Til egen avis har hun fortalt om to grunner til at hun ville lage episodene selv:

– For det første vil jeg markere hvor viktig jeg mener klimasaken er både i vår region, nasjonalt og globalt. For det andre er jeg veldig opptatt av å forstå klimaendringene, og jeg har lyst til å finne menneskene som kan svare på alle spørsmålene mine. Det er utrolig mye jeg lurer på, og da er det sikkert mange andre som sitter med spørsmål også.

Powered by Labrador CMS