Toppbildet i intervjuet med Ingrid Bolsø Berdal sto opprinnelig sammen med et bilde fra en nakenscene i «Westworld». Skjermdump fra TV2.no
Toppbildet i intervjuet med Ingrid Bolsø Berdal sto opprinnelig sammen med et bilde fra en nakenscene i «Westworld». Skjermdump fra TV2.no

Tapetserte Ingrid Bolsø Berdals lanseringsintervju med nakenbilder fra en annen serie. Nå er de fjernet

– Ble for mye kroppsfokus i vinklingen.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da TV2.no torsdag publiserte et intervju med Ingrid Bolsø Berdal fra lanseringen av filmen «Spionen», inneholdt nettartikkelen tre skjermdumper fra en nakenscene skuespilleren gjorde i serien «Westworld» for tre år siden.

Også henvisningen på nettforsiden var et bilde i halvfigur fra samme nakenscene. På fronten lød tittelen: «Legger nakenhet og blodtørst bak seg: – Lov å mene at man er flott».

Nå er alle de tre bildene fjernet fra artikkelen. Forsidehenvisningen er erstattet med et «påkledt» bilde fra samme serie.

I bunnen av teksten står det nå: «I en tidligere versjon av denne artikkelen brukte vi andre bilder fra HBO-serien».

– Ble for mye kroppsfokus i vinklingen

Endringen ble gjort i løpet av dagen torsdag, får Journalisten opplyst.

– Vi endret bildebruken fordi vi mente det var riktig, og etter en dialog med Bolsø Berdal, skriver nyhetsredaktør Karianne Solbrække, som også er redaktør for TV2.no-fronten.

Nakenscenen som TV2.no brukte tre bilder fra, tas opp i ett sitat i intervjuet, der skuespilleren forteller at hun tilnærmet seg «Westworld»-karakteren på samme måte som andre roller hun spiller.

– Ser dere det selv som uheldig at saken hadde et så sterkt bildefokus på en tidligere nakenscene skuespilleren har gjort?

– Vi skal ha en bevissthet rundt hvordan kvinnekroppen, og kropper generelt, fremstilles i media. Det har vi også i TV 2. Saken handlet om spennet og kontrastene i skuespillerens karriere, derav bildebruken. Etter en gjennomgang mener vi at det ble for mye kroppsfokus i vinklingen av saken, og endret bildet, skriver Solbrække.

Urelatert sitat

Sitatet om «lov å mene at man er flott» er ikke relatert til den gamle nakenscenen, men handler tvert imot om bruk av klær:

I den aktuelle rollen i «Spionen» spiller Berdal førtitallsdivaen Sonja Wigert, og kommenterer at hun synes kvinner skal tillate seg å leke med både klær og sminke, og at det skal være lov å mene at man selv er flott.

– Ser dere det selv som uheldig at front-tittelen «det er lov å mene at man er flott» gikk ut sammen med et toppløsbilde helt urelatert til uttalelsen?

– Jeg synes det er et flott utsagn, og er også helt enig i det. Skulle vi fortsatt brukt bildet, er jeg enig i at vi nok kunne funnet en mer dekkende tittel, skriver nyhetsredaktør Solbrække.

Ingrid Bolsø Berdal har fått se uttalelsene fra Solbrække. Hun skriver til Journalisten at hun selv har registrert at bildebruken ble endret, men har ikke noen videre kommentar.

Powered by Labrador CMS