DNs politiske redaktør Frithjof Jacobsen har lagt på beklagelse av dagens lederartikkel.

DN med krass lederartikkel basert på feilsitering av Guldvog

– Hadde ikke mulighet til å endre på papir.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

P4s feilsitering av helsedirektør Bjørn Guldvog, som fikk stor spredning via NTB-sak mandag, førte til krøll for Dagens Næringsliv:

I tirsdagens papirutgave går avisas lederartikkel hardt ut mot Guldvogs «behov for å sparke bena under nordmenns håp om en vår uten strenge restriksjoner», siden Guldvog ble sitert på at «vi kan få enda et år uten barnetog og store selskaper på 17. mai».

17. mai-uttalelsen viste seg altså være et feilsitat.

Mandag ettermiddag meldte Helsedirektoratet selv om feilen, og at P4 hadde beklaget. Feilsitatet ble brukt gjennom store deler av mandagen: NTB plukket saken rett over klokken 07 mandag morgen, og sendte ut sin rettelse klokken 18.48.

Da hadde tirsdagens papirutgave av DN allerede gått i trykken, sier politisk redaktør Frithjof Jacobsen til Journalisten.

Tirsdagens lederartikkel i DN.

– Da vi ble gjort oppmerksom på feilsiteringen, hadde vi ikke mulighet til å endre i papirutgaven. Vi tok lederartikkelen av nett midlertidig, den er nå ute igjen med en beklagelse og rettelse i toppen. Vi kommer også med en rettelse i morgendagens papirutgave, og har også vært i kontakt med Helsedirektoratet, sier Jacobsen.

Han legger til:

– Vi hadde ikke noen grunn til å tro at Guldvog ikke hadde sagt dette, men dette kan vel tas som en påminner om at man aldri kan sjekke for mye.

Lederartikkelen er på nett oppdatert med meldingen:

«DN BEKLAGER: I denne lederartikkelen vises det til en uttalelse helsedirektør Bjørn Guldvog skal ha gitt til P4. Etter at artikkelen ble skrevet og publisert, har det kommet frem at Guldvog ikke var korrekt gjengitt. Han hadde ikke sagt noe spesifikt om 17. mai i år. Lederartikkelen baserer seg med det på et premiss som ikke stemmer. Vi beklager dette.»

Powered by Labrador CMS