Fortsatt skepsis til Yngve Nilssen

Samarbeidslinjene skal forbedres i Bladet Tromsø, og kontakten mellom ledelsen, klubbene og de tillitsvalgte skal formaliseres. Redaksjonsklubben er skeptisk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bladet Tromsø legger lokk på all informasjon om hva som skal skje videre i avishuset. På et allmøte i avisen i morges orienterte styreleder Rolf A. Erstad de ansatte om at styret, i motsetning til klubbenes uttalelser i forrige uke, har full tillit til sjefredaktør Yngve Nilssen. I tillegg ga Nilssen en orientering om hvordan han ser på arbeidet videre framover.

Erstad og redaktør Nilssen skal ha lagt stor vekt på at samarbeidet, og ikke minst samarbeidsklimaet, i avisen skal forbedres. Ledelsen vil nå gjennomgå alle former for samarbeidsrutiner med de ansatte, og håper dette vil være nok for å gjenoppbygge tillitsforholdet mellom sjefredaktør og ansatte.

Intern prosess

Styreleder Erstad sier at han anser det som nå skjer i Bladet Tromsø som en intern prosess og ønsker ikke å si noe om dette.

– Vi ønsker en dialog for snarest mulig å komme på sporet igjen, sier Erstad.

– Har styret gitt sjefredaktøren noen frist for når ting skal være på sporet igjen?

– Som sagt vil jeg ikke si noe mer om dette.

– Hvordan er det å få en slik sak i fanget?

– Jeg har sagt før at styret ser på dette som en alvorlig og krevende sak, og vi behandler den deretter, sier styreleder Rolf A. Erstad.

Fortsatt mistillit fra de ansatte

Klubbleder Stein Lillebo i redaksjonsklubben er heller ikke villig til å gi noen informasjon.

– Vi har ikke hatt klubbmøte etter allmøte nå i morges, men jeg har snakket med en del av dem som var der, og vi er skeptiske til om dette her er den rette medisin. Spørsmålet er om disse tiltakene vil medføre at tilliten til sjefredaktøren kan gjenoppbygges. Den ballen ligger nå hos styre og redaktør, sier Lillebo.

– Hva tror du?

– Vi sa det vi mener, da vi uttalte vår mistillit til Nilssen. Det betyr jo at vi mener at han ikke er rett mann.

Powered by Labrador CMS