Mistillit til Yngve Nilssen

Redaksjonsklubben i Bladet Tromsø har enstemmig vedtatt mistillit til sjefredaktøren. Yngve Nilssen sier han ikke har noen planer om å gå av.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nilssen sier at han synes det er unødvendig av redaksjonsklubben å gå til et slikt skritt uten at de har snakket sammen. Han var selv ikke orientert om vedtaket, da Journalisten snakket med ham på telefon i Sør-Afrika onsdag ettermiddag.

Klubbleder Stein Lillebo i Bladet Tromsø er meget ordknapp om situasjonen. Han vil ikke si noe om årsakene til at de nå uttaler mistillit til redaktøren.

– Jeg kan bekrefte at redaksjonsklubben har vedtatt mistillit til sjefredaktør Yngve Nilssen, og jeg kan opplyse at vedtaket er enstemmig. Utover det velger jeg å behandle dette som en intern sak og har ingen flere kommentarer, sier Lillebo.

– Kan du si noe om bakgrunnen for vedtaket?

– Beklager, ingen kommentar.

– Når ble vedtaket fattet?

– Ingen kommentar.

– Er Nilssen blitt orientert?

– Vi har informert dem det er naturlig å informere i en slik sak, sier Lillebo.

Turnusturbulens

Misnøyen med Nilssen skyldes blant annet hans forslag til en drastisk omlegging av turnusen for redaksjonen. Tirsdag var Lillebo mer åpen og optimistisk med tanke på den videre behandlingen av saken. Da sa han til journalisten.no at klubben satte pris på å få anledning til å diskutere opplegget.

– Så får vi se om vi blir enige, sa Lillebo tirsdag, men deretter tok det ikke lang tid før mistillitsvedtaket var på plass.

Redaktøren ikke informert

Sjefredaktør Yngve Nilssen er noe mer meddelsom enn klubblederen. Han sier at han var klar over at noe var under oppseiling, men var ikke informert om at vedtaket er fattet.

– Jeg synes dette er en overreaksjon fra klubbens side, men det er til enhver tid opp til styret å vurdere om de har tillit til meg som redaktør. Personlig har jeg ingen planer om å gå, sier Nilssen.

Han reagerer på at klubben fatter et så vidt alvorlig vedtak uten først å samtale med ham om situasjonen. Nilssen har vært sjefredaktør i Tromsø siden 1994.

– Hva tror du er årsaken til dette utspillet fra klubben?

– Jeg antar at det er forslaget om å endre litt på arbeidstiden som har vakt reaksjoner. Vi hadde et møte mandag, der jeg og direktøren la fram en såkalt framtidsvisjon om hvordan vi skal jobbe sammen. Her inngår blant annet at nettjobbingen i større grad legges til formiddagen, mens papiravisjobbingen legges til etter klokken 1300. Men dette var en skisse, og vi gjennomfører aldri arbeidstidsendringer i vår avis uten forutgående, grundige samtaler og forhandlinger, sier Nilssen.

Omfattende prosess

Nilssen sier at skissen for en omlegging av avisen opprinnelig var en Powerpoint-presentasjon på over 40 ark, men ble skåret litt ned. Det var likevel en omfattende plan for hele avishuset og alle avdelinger som ble lagt fram mandag.

– Vi har nå nettopp vært gjennom en prosess som innebar en viss nedbemanning. Her har vi gått meget forsiktig fram. Jeg mener man skal vokte seg vel for å sette ansatte på porten. Det er alltid noe man skal behandle på en ordentlig måte, og det synes jeg faktisk også bør gjelde for en redaktør, sier Yngve Nilssen.

Powered by Labrador CMS