Redaktør beklager oppslag om SV-politiker

Bladet Tromsø innrømmer at et oppslag som stempler SVs ordførerkandidat som miljøkriminell var en grov tabbe. – Vi hadde ingen dokumentasjon, sier sjefredaktør Jonny Hansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lørdag brakte Bladet Tromsø nyheten om at SVs ordførerkandidat Gunnhild Johansen kreves for 200.000 kroner av vedkommende som kjøpte boligen hennes i 2005. Ifølge avisen skyldes dette at Johansen skal ha anlagt en ulovlig søppelfylling på sin tidligere eiendom i Tromsdalen.

Beklager

SV-politikeren reagerte kraftig på å bli stemplet som miljøkriminell og varslet at hun ville ta saken for retten dersom avisa ikke kom med en uforbeholden beklagelse. Det har hun nå fått.

For i går innrømmet sjefredaktør Jonny Hansen på lederplass at oppslaget, som skaper inntrykk av at Johansen kreves for penger fordi hun har anlagt en ulovlig søppelplass, var en tabbe.

«Bladet Tromsø beklager at vi koblet to saker som var hverandre uvedkommende og som dermed skapte inntrykk av at Gunhild Johansen dras inn i rettsapparatet som miljøkriminell. Det gjør hun ikke.

Bladet Tromsø beklager også at vår reportasje på sidene 4 og 5 i lørdagsavisen insinuerte ansvarsforhold i forhold til en angivelig søppelfylling på eiendommen i Alarmveien. Det hadde vi ingen grunn til», skriver sjefredaktøren.

Dårlig jobb

– Det er ikke dagligdags å se slike beklagelser på lederplass. Hva er bakgrunnen for dette?

– Jeg valgte å gå ut og beklage lørdagens førsteside fordi vi hadde blandet sammen to saker som i sum ga et fullstendig feil budskap. Vi har gjort en for dårlig jobb, og som jeg skriver, insinuert at SVs ordførerkandidat var ansvarlig for å ha laget en ulovlig søppelfylling. Det har vi overhodet ingen dokumentasjon for å skrive, sier Hansen.

– Det skader ikke at en redaktør tar selvkritikk når det er gjort en for dårlig jobb. Forhåpentligvis retter beklagelsen opp skaden Johansen kan ha blitt påført, fortsetter Hansen.

Trekker tilbake

Johansen er iallfall så fornøyd med beklagelsen at hun nå dropper anmeldelsen av avisa. Til itromso.no sier SV-politikeren at når avisa har beklaget så grundig ser hun ikke lenger noe grunnlag for å anmelde saken.

Hansen er glad for det, men understreker at det ikke er av frykt for å bli anmeldt han i går har innrømmet tabben.

– Jeg beklaget fordi vi ikke hadde gjort jobben vår skikkelig.

Powered by Labrador CMS