Turnusturbulens i Tromsø

Redaktør Yngve Nilssens planer om en radikal omlegging av turnusen møter motvilje i Bladet Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det har rådet en viss opphisselse i Bladet Tromsø etter at ansvarlig redaktør Yngve Nilssen la fram planer om en radikal endring av arbeidstid og turnus på styremøtet før helga. De tillitsvalgte var heller ikke informert om utspillet på forhånd. Men på et allmøte klokka 12 i går orientere redaktøren de ansatte om omleggingen. Etterpå drøftet redaksjonsklubben saken separat i over en time. Klubbleder Stein Lillebo melder om betydelig skepsis og motvilje mot endringene.

– Det var mange som hadde spørsmål og ingen var innstilt på å starte arbeidsdagen klokka 13, sier Lillebo.

I samråd

Nilssens hovedtanke er nemlig at de som jobber med nettutgaven skal begynne tidlig på dagen, mens de som jobber med papiravisa skal begynne sent. Til grunn for omleggingen ligger et ønske om å styre publiseringen av nyhetene bedre. Tanken er at alle saker som ikke er eksklusive før et gitt klokkeslett på dagen skal rett på nett. Resten trykkes på papir.

– Ingen ytret noe ønske om å begynne på det tidspunktet. Da er man jo ikke hjemme før klokka åtte om kvelden. Men Yngve har moderert seg litt i forhold til det som ble sagt på styremøtet. Han sier nå at det skal utvikles individuelle løsninger i samråd med klubben, sier Lillebo, som legger til at klubben vil trenge mer tid for å finne ut hva man kan gå for.

– Men nå skal dette diskuteres og det setter vi pris på. Det er bedre enn diktat. Så får vi se om vi blir enige, sier Lillebo.

Muligheter

Nilssen tror skepsisen vil legge seg når ideen får sunket litt inn.

– Nå kan vi sette oss ned og finne vettuge løsninger. Journalister har ulike behov i ulike faser av livet. Vi kan lage individuelt tilpasset arbeidstid. Noen vil gjerne ha lengre vakter og mer konsentrert fri. Andre har andre ønsker. Det finnes et utbud av muligheter og vi har det ikke travelt, sier Nilssen, som legger til at dette med å starte klokka 13 bare var ett eksempel han dro.

– Det blir ikke nødvendigvis slik. Poenget er å tilpasse arbeidstida de oppgavene man har å gjøre. Det er meningsløst å sende en paipiravisjournalist på en pressekonferanse klokka 10 når nyheten dekkes av nettavisen, sier Nilssen, som har tro på at de får til en god prosess rundt arbeidstida.

Powered by Labrador CMS