Yngve Nilssen blir sittende

Klokken 09.00 i dag legger styreleder Rolf A. Erstad i Bladet Tromsø fram tiltak som skal bedre samarbeidsklimaet i avisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avisens styre hadde møte tirsdag ettermiddag og vedtok full støtte til den sittende redaktøren, Yngve Nilssen, etter at redaksjonsklubben i avisen enstemmig vedtok mistillit i forrige uke. Redaksjonsklubbens vedtak ble så fulgt opp av de andre fagforeningene i huset. De ansattes styrerepresentanter deltok ikke i avstemningen på gårsdagens styremøte.

Hele situasjonen i Bladet Tromsø behandles med største alvor og diskresjon. Klubbleder Stein Lillebo er ikke villig til å lette på sløret, og det lyktes ikke Journalisten å få kontakt med styreleder Erstad tirsdag kveld.

Kontroversiell og uvøren lederstil

Journalisten er likevel kjent med at det er sjefredaktør Yngve Nilssens kontroversielle og uvørne lederstil som er bakgrunnen for de ansattes mistillit. Kilder i mediemiljøene i Tromsø sier at ingen av de ansatte i Bladet Tromsø setter spørsmålstegn ved Yngve Nilssen som en dyktig avismaker, men at hans manglende personalforståelse lenge har vært et problem. Måten han gjennomfører prosesser på i avisen har flere ganger skapt mer støy og uro enn nødvendig.

Det er således ikke forslaget til nye turnusordninger og skarpere inndeling av redaksjonen i hvem som jobber for papiravisen og hvem for nettet, som er årsaken til bråket denne gang. Men det pekes på at det trolig kan ha vært en utløsende faktor.

Flyttes personalledelsen?

Hvilke tiltak styrelederen vil legge fram på allmøtet i avisen i formiddag er helt uvisst. En løsning kan være at det overordnede personalansvar blir liggende hos Nilssen for ikke å bryte med redaktørinstruksen, men at den daglige, løpende personaloppfølgingen i større grad flyttes til en av de andre i ledergruppen. Et navn som nevnes er redaktør Jonny Hansen.

Etter styremøtet har styrelederen vært meget ordknapp. Til egen avis sa han i går kveld:

– Styret har erklært Yngve Nilssen full tillit. Nå skal vi sette i gang tiltak som skal gjenopprette fokus der vi alle - styret, avisledelsen, eierne og de ansatte - igjen skal konsentrere oss om å lage en best mulig avis, sier styreleder Rolf Erstad til Bladet Tromsø.

Powered by Labrador CMS