Det blir ikke slike scener når Bundesliga starter opp igjen, med en vegg av tilskuere bak jublende spillere. Tyske TV-seere kan likevel velge lydspor med tribunelyd framfor den ekte følelsen av «spøkelseskamper».

Lar seerne velge om de vil høre tribunelyd fra «spøkelseskamper»

Sky vil tilby lyd.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tysk Bundesliga fotball sparkes i helgen i gang etter viruskrisen, for tomme tribuner. Rettighetshaver Sky vil likevel by seerne på tribunelyd.

Kamper uten tilskuere kalles i Tyskland «Geisterspiele» (spøkelseskamper). Ved TV-sending av slike kamper hører man i tillegg til kommentatorstemmene også tilslag på ballen, rop mellom spillerne og instrukser fra trenerbenken. Slik blir det også i Bundesliga, men bare for seerne som ønsker den opplevelsen.

Tyske TV-seere gis nemlig anledning til å velge et annet lydspor der det mikses inn opptak av tribunelyd.

Ifølge Kicker vil dette nøye tilpasses kampforløpet, med jubel ved passende anledninger, sanger for de aktuelle lagene og andre kjente publikumsreaksjoner. Seerne må gjøre et aktivt valg for å få dette lydsporet.

For storkampen mellom Erling Braut Haalands klubb Borussia Dortmund og naboen Schalke gis seerne i tillegg ytterligere valg. De kan velge lydspor der kampen kommenteres enten av en Dortmund-tilhenger eller en Schalke-tilhenger. Det er ifølge kanalen et engangstilfelle.

Sky er en betalingskanal, men i de to første rundene etter viruspausen gjøres en sending der det veksles mellom ulike kamper tilgjengelig for alle.

Powered by Labrador CMS