Carsten Thomassens samboer åpnet Skup

TØNSBERG (Journalisten): Afghanske PEN første mottaker av den drepte reporterens minnepris.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den årlige norske gravekonferansen Skup åpnet i ettermiddag med en minnestund for Dagblad-journalisten Carsten Thomassen, som ble drept i terrorangrepet mot Serena Hotel i Kabul 14. januar i år.

Vedgår alle

– Carsten Thomassens død er en del av vår nye hverdag fordi verden er endret. Carsten Thomassens død vedgår oss alle her fordi vi er kolleger på samme oppdrag, sa Skup-leder Håkon Haugsbø, etterfulgt av en filmatisk rekonstruksjon av Thomassens siste minutter.

Ellen Hofsvang, samboer til den avdøde journalisten, har holdt en lav profil i mediene etter drapet.

– Jeg setter veldig pris på at dere har valgt å minnes Carsten akkurat her på Skup, sa Hofsvang, og siterte Kaia Storviks (Dagsavisen) ord om at «Carsten Thomassen tok verden med hjem og tvang oss til å se sammenhengene.»

Fengslede kolleger

– Med utgangspunkt i Carstens virke er det naturlig å opprette et minnefond som skal gå til journalister i konfliktområder, sa Hofsvang, og ga uttrykk for at hun syntes det var helt riktig at den første tildelingen på 50.000 kroner går til afghanske PEN. Tildelingen er ment å hjelpe organisasjonen med å styrke den juridiske bistanden til journalister i Afghanistan, hvor fire journalister for tiden er fengslet for sitt journalistiske virke.

Minnefondet ble startet med private pengegaver ved Thomassens bisettelse. Noen av Dagbladets sentrale aksjonærer bidro, etter det Journalisten får opplyst, fredag med ytterligere 200.000 kroner.

Powered by Labrador CMS