Etter skoleskytingen i Texas i forrige uke så forsiden til satirenettstedet The Onion slik ut.
Etter skoleskytingen i Texas i forrige uke så forsiden til satirenettstedet The Onion slik ut.

SKOLESKYTING I USA

Satirenettsted har omtalt masseskytinger med samme artikkel siden 2014

Men denne gangen har artikkelen blitt viet hele nettstedets forside.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I kjølvannet av skoleskytingen hvor 19 barn og to voksne ble drept i Texas tirsdag 24. mai, publiserte amerikanske The Onion en artikkel de har publisert 20 ganger tidligere – alle i forbindelse med skoleskytinger. Det melder The Guardian.

The Onion er kjent for sine satiriske nyhetsvinklinger, og akkurat denne artikkelen hevder at den amerikanske befolkningen har konkludert med at det ikke er mulig å forhindre masseskytinger. Med tittelen «No way to prevent this, says only nation where this regularly happens» gjør nettstedet narr av kulturen og politikken som tviholder på retten til å eie våpen.

Artikkelen dukket for første gang opp i 2014, i forbindelse med omtalen av massakren på Isla Vista i California.

– Den gang skjønte jeg ikke hva artikkelen skulle bli. Jeg var bare lei av dette landets spesielle plassering i massedraps-hierarkiet, og det ville jeg formidle, sier Jason Roeder, som skrev den originale artikkelen i 2014, til The Guardian.

Siden den gang har nettstedet republisert artikkelen i omtalen av lignende angrep. Det som skiller seg ut denne gangen, er at The Onion har viet hele nettsidens forside til artikkelen.

Ifølge sjefredaktør Chad Nackers falt beslutningen om å vie hele forsiden til artikkelen på det faktum at skoleskytingen i Texas fant sted kun to uker etter masseskytingen på et Supermarked i Buffalo, New York.

– Vi har gjort utallige vinklinger på masseskytinger. «Ingen måte å forhindre dette på»-vinklingen føltes som et unikt forslag som virkelig traff tidsånden, sier Nackers til The Guardian.

Powered by Labrador CMS