Bergens Tidendes redaksjonsklubb bruker 150.000 kroner på fest

Inviterer nåværende og tidligere klubbmedlemmer i Bergens Tidende til 150-årsmarkering neste år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter de magre kommer de fete. Det er jubileumstid flere steder i norsk mediebransje. I år markerer Adresseavisen og NTB henholdsvis 250 og 150 år.

Neste år fyller Bergens Tidende (BT) 150 år. Den offisielle markeringen begynner allerede i høst i forbindelse med flyttingen i månedsskiftet august/september fra Krinkelkroken til Media City Bergen i Lars Hilles gate.

Forventer påmeldingsrush

Og neste år slår avisens redaksjonsklubb på stortromma. Leder Dag Idar Tryggestad sier at klubbstyret har satt av 150.000 kroner til festen neste år.

– Vi har spart oss opp betydelige midler som kan brukes i dårligere tider. 150.000 bruker vi på å lage en NJ-fest i januar neste år, sier Tryggestad.

Avisen har nedbemannet betydelige årsverk de siste årene, senest i løpet av det siste året. Redaksjonsklubben er redusert fra 149 medlemmer ved inngangen til 2014 til under 100 etter nedbemanningen høst 2015 og våren 2016.

Egenandelen til festen om et knapt år blir symbolske 150 kroner. Klubblederen forventer et rush av folk som vil være med.

– Jeg antar det er mange som vil påberope seg et tidligere arbeidsforhold til Bergens Tidende, spøker Tryggestad.

Ansvarlig redaktør Øyulf Hjertenes i Bergens Tidende. Foto: Glenn Slydal Johansen

Vil løfte journalistikken

Ansvarlig redaktør Øyulf Hjertenes i BT sier at markeringen av bursdagen skjer fra flytting og fram til jubileumsdatoen 2. januar 2018. Blant annet gis det ut en bok om avisens historie på senhøsten.

– Det er en idehistoriebok som handler om ideen om BT da avisen startet, hvordan ideen har forandret seg over tid, hvordan BT har levd opp til ideen og hvordan den ideen kan utvikles videre, sier Hjertenes.

Det er Gudmund Skjeldal, tidligere langrennsløper, nå idehistoriker og bokansvarlig i BT, som skriver boken.

Hjertenes sier at de vil benytte ulike arenaer som BT er tilstede på i tidsperioden for å markere jubileet. Det inkluderer lysfesten ved inngangen til adventstiden og en ønskekonsert i januar.

– Vi bruker de arenaene vi har, og bruker anledningene journalistisk. Vi vil ikke bare lage en feiring, men bruke jubileet som en anledning til å løfte journalistikken, sier Hjertenes.

Powered by Labrador CMS