Berlingske Media. Foto: Berlingske Media
Berlingske Media. Foto: Berlingske Media

Danske journalister protesterer mot outsourcing av layout til eksternt byrå

Ansatte i Berlingske og BT la onsdag ned arbeidet i protest mot en spareplan som betyr at 93 stillinger skal kuttes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ingen av avisene kommer ut i trykte utgaver torsdag, opplyser konsernsjef Anders Krab-Johansen i mediehuset Berlingske Media. Han understreker at dette ikke gjelder avisenes digitale utgaver.

Omstillingsplanen innebærer blant annet at produksjonen av papiraviser flyttes ut av Berlingske Media til selskapet Wunderkind, noe som betyr at en rekke journalister følger med på flyttingen.

Frustrasjon

I tillegg skal nettsidene mx.dk, business.dk og aok.dk legges ned. Papiravisen Metroxpress slås sammen med BT og blir til BT Metro.

– De ansatte er både frustrerte og sinte, sier klubbleder Marianne Ellegaard Fajstrup i Berlingske, der 32 journalister onsdag fikk beskjed om at de skal flyttes fra Berlingske og BTMX.

– Hele printavisen skal lages utenfor Berlingskes redaksjon. Det tror vi rett og slett ikke at kan gjøres på en god måte, sier hun.

Smerte

Også blant BTs ansatte, der 17 journalister skal flyttes og ytterligere 14 blir oppsagt, blir spareplanen møtt med kraftige reaksjoner.

– De er i sjokk over at det skal sparkes ytterligere 14 ansatte, og så er de bekymret over hvordan framtiden kommer til å se ut i en organisasjon der vil skal løpe fortere og være langt færre, sier klubbens nestleder Jesper Vestergaard Larsen.

Krab-Johansen, skriver i en epost til de ansatte at han har vondt av at det ikke finnes arbeid til alle.

– Det smerter meg at vi ikke har arbeid til alle dere som nå arbeider for huset. Dere har alle gjort en god innsats, og dere kan gå herfra med hevet hode, heter det i eposten, som også er lagt ut på hans Facebook-side.

Powered by Labrador CMS