Nyhetssjef i dansk TV 2, Jacob Kwon, valgte å stoppe den planlagte metoo-dokumentaren da det viste seg at den i all hovedsak ville handle om TV 2.
Nyhetssjef i dansk TV 2, Jacob Kwon, valgte å stoppe den planlagte metoo-dokumentaren da det viste seg at den i all hovedsak ville handle om TV 2.

Dansk TV 2 dropper metoo-dokumentar. Researchen viste at de selv var «versting»

– Ikke troverdig at vi undersøker oss selv, sier nyhetssjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I flere måneder har dansk TV 2 jobbet med en dokumentar om metoo og danske arbeidsplasser. Inkludert mediebransjen. Men nå har kanalen bestemt seg for å droppe prosjektet, skriver danske Journalisten.

Årsak: Basert på det som har kommet fram i researchfasen, ville det ikke blitt en bred dokumentar om danske arbeidsplasser, men i stor grad en dokumentar om forhold som er avdekket i TV 2.

– Vi synes ikke det er troverdig at TV 2 skal undersøke seg selv, skriver nyhetssjef Jacob Kwon i en epost til medarbeiderne i nyhetsavdeling.

Til danske Journalisten sier Kwon at det aldri var meningen at dokumentaren primært skulle handle om TV 2, men etter hvert utviklet det seg i den retningen.

Kwon peker i intervjuet på at en årsak til at de ikke har avdekket flere forhold i andre mediebedrifter, kan være at de sitter tettere på kildene i TV 2.

– Jeg kan bare konstatere at vi nesten utelukket har endt opp med forhold i TV 2. Det synes jeg ikke det er troverdig at vi selv undersøker.

Alle TV 2-ansatte deler ikke nyhetssjefens virkelighetsforståelse. Så langt har 150 journalister undertegnet et protestbrev til ledelsen, skriver danske Journalisten.

Kanalens dokumentarsjefer reagerer også:

«Det skader TV 2s troverdighet at vi ikke kan publisere samfunnsrelevante og kritiske historier som handler om vår felles arbeidsplass», heter det i en epost de har sendt ledelsen.

Fem medarbeidere har mistet jobben i TV 2 etter metoo-avsløringer. Innleide advokater har hatt ansvaret for den interne granskningen.

Powered by Labrador CMS