Maltas statsminister Joseph Muscat deltok på EU-toppmøtet i Brussel torsdag. EU-lederne blir av EU-parlamentet oppfordret til å kreve Muscats avgang.
Maltas statsminister Joseph Muscat deltok på EU-toppmøtet i Brussel torsdag. EU-lederne blir av EU-parlamentet oppfordret til å kreve Muscats avgang.

EU-parlamentet mener Maltas statsminister må gå av

Etterforskning av journalistdrap bekymrer.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Maltas statsminister Joseph Muscat bør gå av umiddelbart av hensyn til etterforskningen av drapet på journalisten Daphne Caruana Galizia, mener EU-parlamentet.

EU-parlamentet oppfordrer i et brev til EUs ledere som samlet seg til toppmøte i Brussel torsdag, til å ta stilling til oppfordringen, melder Reuters.

Muscat er selv i Brussel der han deltar på EU-møtet. 1. desember kunngjorde han at han skal gå av, men slo fast at det først vil skje når arbeiderpartiet som han leder, har valgt ny partileder i januar.

– Muscats utsatte avgang utgjør en alvorlig risiko, reell eller oppfattet, om at drapsetterforskningen og etterforskninger knyttet til den, kan bli påvirket, skriver de folkevalgte i brevet.

Muscats kunngjøring om å gå av kom kort tid etter at hans stabssjef Keith Schembri gikk av. Schembri ble pågrepet i forbindelse med drapsetterforskningen etter at forretningsmannen Yorgen Fenech, som er siktet for medvirkning til drapet, i avhør har koblet Schembri til saken.

Caruana Galizia ble drept av en bilbombe i oktober 2017. Tre personer er pågrepet for å ha utført selve drapet. Men etterforskningen av hvem som kan ha bedt dem utføre drapet, har den siste måneden ført til press mot regjeringen.

Journalisten var kjent for sin gravende journalistikk om økonomisk kriminalitet blant høyt plasserte maltesere. Hun drev en populær blogg der hun anklaget flere navngitte regjeringsmedlemmer for korrupsjon.

Powered by Labrador CMS