Bilde fra Jerusalem Posts nettside etter at avisen ble utsatt for et dataangrep.

Israelsk avis hacket på årsdagen for drap på iransk general

Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for dataangrepet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jerusalem Posts nettside ble hacket natt til mandag med en illustrasjon knyttet til den iranske generalen Qasem Soleimani, på årsdagen for drapet på ham.

Forsiden på avisens nettsted ble natt til mandag erstattet med et bilde som viste en rakett som skytes ut fra en ring på en finger – en ring som knyttes til Soleimani som ble drept i et amerikansk droneangrep i Irak for to år siden mandag.

Bildet inkluderte også et eksploderende mål for en nylig iransk militærøvelse mot det som var laget til å se ut som atomreaktoren i Dimona i Israel. «Vi er så nær dere at dere ikke tenker på det», sto det på hebraisk og engelsk.

Ingen gruppe hadde natt til mandag påtatt seg ansvar for å ha stått bak hackingen, men Iran har lovet at drapet på Soleimani skal hevnes. Avisen selv bekrefter at den ble utsatt for et nettangrep.

Israelske myndigheter hadde heller ikke kommentert saken i nattetimene, men hackerangrepet skjedde etter at Israels tidligere militære etterretningssjef i slutten av desember offentlig erkjente at Israel var involvert i drapet på Soleimani.

Heller ikke iranske myndigheter hadde uttalt seg om saken natt til mandag.

Powered by Labrador CMS