Discovery Networks Norway eier blant annet TVNorge, FEM, MAX og Eurosport.

Oslo tingrett avviser Discoverys spillreklamesøksmål mot staten

Oppfyller ikke søksmålsvilkårene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Oslo tingrett vil ikke behandle Discoverys søksmål mot staten der TV-gruppen bestrider forbudet mot pengespillreklame. Forbudet trådte i kraft ved nyttår.

I kjennelsen slår Oslo tingrett fast at søksmålet ikke oppfyller søksmålsvilkårene, skriver Kampanje.

Avgjørelsen begrunnes med at søksmålet ikke gjelder et rettskrav siden Medietilsynet ikke har kommet med et pålegg ennå, samt at Discovery ikke har påvist et aktuelt behov for å prøve saken nå.

Søksmålet avvises også fordi Discovery ikke oppfyller tilknytningsvilkårene fordi et eventuelt pålegg vil rette seg mot distributører.

Kan tape opp mot 500 millioner

Det var ved nyttår at det nye norske forbudet mot pengespillreklame trådte i kraft. Det norske pålegget om å stanse TV-reklame for pengespill er rettet mot TV-distributører som Altibox, Telia og Telenor. Det er disse som risikerer å bli pålagt å stanse reklamen.

Det er allerede forbudt å markedsføre pengespill som ikke har tillatelse i Norge. Men forbudet har hittil ikke kunnet brukes overfor aktører som er etablert i utlandet, slik som Discovery og Nordic Entertainment Group.

Oslo Economics har tidligere anslått at disse selskapene risikerer å tape inntekter på mellom 250 og 500 millioner kroner som følge av forbudet.

Vil trolig anke

Operativ leder Espen Skoland i Discovery Networks Norge sier til Kampanje at de trolig vil anke avgjørelsen.

– Vi fikk kjennelsen sent i går kveld. Vi vurderer nå sammen med våre rådgivere om vi skal anke, og det gjør vi mest sannsynlig, sier Skoland.

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) sier til Kampanje at han er fornøyd med tingrettens avgjørelse, og at han mener den er riktig.

Powered by Labrador CMS