Mediefolk:

Inger Johanne Solli gleder seg til å gå tilbake i journalistyrket etter å ha ledet det som i dag kalles NRK Innlandet i 20 år.
Inger Johanne Solli gleder seg til å gå tilbake i journalistyrket etter å ha ledet det som i dag kalles NRK Innlandet i 20 år.

Etter 20 år slutter hun som distriktsredaktør og blir journalist igjen

– Et privilegium.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter 20 år som distriktsredaktør i NRK Innlandet blir Inger Johanne Solli journalist i redaksjonen på Lillehammer. Det skriver NRK i ei pressemelding.

Solli er tidenes lengstsittende distriktsredaktør i statskanalen, opplyser NRK.

– Det har vært utfordrende til tider med nedbemanninger, flytting av en redaksjon fra Elverum til Hamar, store endringer i arbeidsmåter – og harde diskusjoner om strategier, sier hun, ifølge pressemeldinga.

– Og selve nyhetsarbeidet har flytta seg og endra seg gjennom disse årene, fra radio til TV til nett og mobil.

Solli starta i NRK på det daværende distriktskontoret NRK Oppland i 1988, og ble siden redaksjonssjef, før hun ble distriktsredaktør da Hedmark og Oppland ble slått sammen i 2001. I 2019 endra distriktskontoret navn til NRK Innlandet.

Nå skal Solli jobbe med to prosjekter i distriktsdivisjonen. I det ene deltar hun i prosjektgruppa i NRK som jobber fram mot Stortingsvalget, og i det andre skal hun hjelpe distriktskontorene med endringene som må til for å oppfylle distriktsoppdraget i framtida.

Solli fram til å komme tilbake i nyhetsproduksjonen som journalist i redaksjonen på Lillehammer.

– Å være leder i Norges viktigste mediebedrift er et privilegium. Det har vært utrolig spennende. Men det er også et privilegium å få lov å gå tilbake og utøve yrket mitt når jeg fyller 60. Innlandet kryr av spennende nyheter og historier. De gleder jeg meg til å fortelle, sier hun, ifølge meldinga fra NRK.

Distriktsdirektør Marius Lillelien takker Solli for hennes mangeårige redaktørinnsats.

– Inger Johanne er en tydelig og engasjert redaktør med et strategisk blikk. Det som først og fremst kjennetegner henne er denne komboen av framsynt, redaksjonell klokskap og evne til fornyelse og utvikling av de folkene hun leder.

Powered by Labrador CMS