Morten Langfeldt Dahlback og Pernille Johnsen har jobbet med å utvikle ny avdeling siden høsten 2021.
Morten Langfeldt Dahlback og Pernille Johnsen har jobbet med å utvikle ny avdeling siden høsten 2021.

Faktisk.no oppretter ny avdeling

Skal drive med innovasjon og teknologiutvikling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Faktisk.no får et nytt bein å stå på med den nye avdelingen Faktisk Innsikt, melder de selv i en pressemelding.

Den nye avdelingen skal drive med innovasjon og teknologiutvikling, og har blant annet ansvar for EU-prosjektet NORDIS og videreutviklingen av Innsyn.no.

– Over tid har vi sett et økende behov for å utvikle egne verktøy for datainnsamling og analyse av den digitale offentligheten i Norge. Samtidig er vi allerede i gang med flere spennende prosjekter som krever intern forankring og dedikerte ressurser, sier ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg i meldingen.

Morten Langfeldt Dahlback, leder for utvikling og teknologi i Faktisk.no, blir avdelingsleder i Faktisk Innsikt. Han og Pernille Johnsen, leder for strategi og produktutvikling, har jobbet med å utvikle avdelingen siden høsten 2021.

– Opprettelsen av innsiktsavdelingen markerer en ny fase i utviklingen av Faktisk.no som et kunnskapsmiljø innenfor undersøkende journalistikk, kildekritikk, kritisk medieforståelse og digital informasjonsspredning, sier Johnseni meldingen.

I januar inngikk Faktisk Innsikt et samarbeidsprosjekt med AI-Laben ved OsloMet. Forskere ved laben skal utvikle modeller som kan brukes til å forstå det norske medielandskapet, som består av både tradisjonelle og sosiale medier. Selskapet Web64, som blant annet leverer tjenesten StoryBoard, er også involvert i prosjektet.

Samtidig skal den nye avdelingen også levere analyser til betalende kunder.

Avdelingen har mottatt innovasjonsstøtte på 1,2 millioner kroner fra Medietilsynet, 2,5 millioner kroner fra European Digital Media Observatory (EDMO) og 1 million kroner fra Fritt Ord.

Powered by Labrador CMS