Filter Nyheter beskyldt for å bistå venner – frikjent i PFU

Ingen fellelse for NTNU-sak om oppsigelse

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var Øyvind Eikrem som hadde klaget inn Filter Nyheter for artikkelen «Fikk sparken etter rasisme-sak – utpekt av Demokratene som leder i Trondheim». Han mener Filter ikke har dekning for tittelen og at Filter «resirkulerer gamle påstander».

Eikrem mener også at Filter driver kampanjejournalistikk og at de har skjult personlige relasjoner til klagerens arbeidsgiver, noe Filter svarer er «uten rot i virkeligheten».

Ifølge tilsvarsrunden skal den personlige relasjonen dreie seg om at en av Filters journalister fikk betalt for en konferansier-jobb på NTNU for fire år siden. I tillegg mener klager at Filter burde informert om at de tidligere har blitt felt i PFU for omtale av samme sakskompleks.

Ingen fellelse

Etter en relativt kort gjennomgang av saken så utvalget seg fornøyd med utkastet til uttalelse. De er enige om at det er tilstrekkelig dekning for tittelen.

«For øvrig kan utvalget heller ikke se at det er påvist relasjoner mellom redaksjon og kilder som Filter skulle opplyst om, eller som utfordrer den redaksjonelle troverdigheten og integriteten, jf. VVP 2.1, 2.2 og 2.3», heter det i uttalelsen.

Når det gjelder Filters tidligere fellelse i PFU, mener utvalget at Filter har tatt tilstrekkelige forbehold i dette tilfellet.

Powered by Labrador CMS