– Jeg må skjerpe konsentrasjonen

Gårsdagen var ikke Finn Hvistendahls. Journalisten tok en prat med styrelederen om det å gi feil svar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det startet med en henvendelse fra TV 2 om å kommentere innsidesaken som de siste ukene har versert rundt DnB NOR og Statsministerens kontor.

Tirsdag hadde styreleder Finn Hvistendahl i Kredittilsynet neppe noen god dag. Først sier han til TV 2 at det er blitt formidlet innsideinformasjon fra SMK til banken, og så måtte han dementere sin egen uttalelse.

Vakttelefonen

– God dag, Hvistendahl, hva var det som skjedde i går?

– Jeg var hos TV 2 og ble intervjuet, og så kom jeg med dette ene svaret som var feilaktig. Da jeg så dette på skjermen, så jeg det var helt galt. Jeg fikk et innspill fra en kollega i tilsynet om jeg kunne sagt noe galt før 18.30-sendingen, men jeg fant ikke grunn til å endre det på så kort varsel. Da jeg så at uttalelsen var feil, ringte jeg vakttelefonen til regjeringen for å beklage det som hadde skjedd. Og så ordnet jeg med at det ble sendt ut en melding fra tilsynet som presiserer at jeg ikke hadde grunnlag for uttalelsen.

– Hva tenkte du på da du svarte så feil? Var det middagen?

– Det har jeg lurt på selv, jeg har ingen forklaring på det. Jeg må jo ha svart på et annet spørsmål enn det jeg trodde jeg fikk. Jeg hadde jo ikke noe grunnlag for å uttale meg om dette. Min oppmerksomhet i saken har vært rettet mot et mulig lovbrudd og spørsmålet om det er blitt gitt innsideinformasjon til uvedkommende. Og det mener tilsynet ikke har vært tilfelle når det gjelder for offentlig myndighet.

Ringte selv

– Du er en person med lang erfaring med mediene. Har du tidligere opplevd tilsvarende?

– Jeg kan ikke huske det. He-he. Nei, jeg tror ikke det. Jeg har i alle fall ikke oppdaget det selv på en slik måte.

– Hvordan forholdt TV 2 seg til henvendelsen om å endre uttalelsen?

– De ba meg komme ned, og så gjorde de et nytt intervju med meg. Det ble for så vidt sendt i 21-nyhetene. De la an innfallsvinkelen at jeg var presset av Statsministerens kontor til å korrigere, da ble saken mer spennende.

– Ble du presset av statsministeren?

– Nei, jeg ringte selv.

– Og dette sa du til TV 2?

– Ja.

– Ergerlig, men vanlig

– Hvordan ser du på det at de vinklet saken på den måten likevel?

– Det er ikke uvant at media har en konspiratorisk innfallsvinkel, det er ergerlig, men jeg gidder ikke irritere meg over det, for dette er ganske vanlig.

– Når du gir intervjuer i fremtiden, vil du benytte deg bedre av informasjonsavdelingen da?

– He-he. Nei, vanligvis gjør vi det. Denne saken var spesiell, siden direktøren hadde trukket seg fra behandlingen. Jeg vil sjelden komme i kontakt med saker som gjør at jeg vil uttale meg. Jeg får bare passe bedre på hva jeg sier. Jeg må rett og slett være mer konsentrert, for dette må jo komme av konsentrasjonssvikt.

Hvistendahl forteller at pressen var på telefonen i går, men dagen etter har det kun vært Journalisten som har ringt til ham.

Powered by Labrador CMS