Gunnar Sætra. Foto: Terje I. Olsson

Får ikke napp hos annonsører

To overskuddsaviser slo seg sammen og ble en underskuddsavis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

FiskeribladetFiskaren må kutte etter at avisen har vært gjennom en begredelig annonseinngang på året. Fem millioner skal spares på utgiftssiden, og det legges opp til permitteringer fra april.

Pluss til minus

– Det er et paradoks at man slår sammen to overskuddsaviser for å lage en underskuddsavis. Vi trodde vi kom unna finanskrisen, analysene av fiskerinæringen viste at det ville gå bra fordi verden trenger mat. Men på grunn av usikkerheten i markedet er også mange annonsører usikre, og det har slått ut hos oss, sier klubbleder Gunnar Sætra.

Ansvarlig redaktør Nils Torsvik opplever situasjonen som tøff og er enig at det er spesielt at to aviser med positiv bunnlinje blir til én med negativ.

– Jo, men når finanskrisen tar oss, så har vi lavere annonseinntekter i januar enn den ene avisen hadde alene før fusjonen. Vi hadde aldri regnet med at slikt ville skje, så det er fryktelig beklagelig, sier han.

Frivillig

Han forteller at det har vært en del diskusjoner om strategivalg i den nye avisen og at det journalistiske produktet har fått gode tilbakemeldinger.

Nå må bedriften kutte, og det innebærer blant annet at tre eller fire ansatte får tilbud om sluttpakker og ytterligere 10 vil bli permittert i halv stilling i ett år.

– Permitteringen gjelder hele bedriften og sluttpakkene er frivillig. Enhver redaksjonsklubb stritter mot, det gjør også vi når det er snakk om redaksjonell nedbemanning. Akkurat nå er det behov for å formidle nyheter og det styrker man ikke om redaksjonen nedbemannes.

Lønn i et år

Etter det Journalisten kjenner til, vil de beste sluttpakkene innebære lønn i et år.

Torsvik understreker at permitteringene vil gå ut til hele organisasjonen og ikke bare redaksjonen. Og at disse tiltakene ikke er endelige.

– Det kan bli forandringer underveis. Og så vil vi se om noen vil ta AFP.

Powered by Labrador CMS