Lovforslaget, hvis det blir vedtatt, kan gi president Joe Biden myndighet til å forby overføringer knyttet til Tiktok.

Flertall for gi Biden mulighet til å gripe inn overfor Tiktok

Et klart flertall i utenrikskomiteen i Representantenes hus gir USAs president mulighet til å stanse overføringer via den kinesiskutviklede appen Tiktok.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I avstemningen onsdag sa 24 representanter ja og 16 nei til det som kan bli de mest inngripende amerikanske tiltakene mot en app innen sosiale medier.

– Tiktok er en trussel mot nasjonens sikkerhet. Det er på tide å gjøre noe, sier republikaneren Michael McCaul, komitélederen som var en av forslagsstillerne.

Demokratene, som er imot forslaget, mener det er forhastet og krever mer debatt og rådføring med eksperter. Samtidig sier Gregory Meeks, Demokratenes øverste representant i komiteen, at han forstår bekymringene knyttet til appen.

Det er ikke helt klart hvilken praktisk betydning lovforslaget vil få. Det gir imidlertid president Joe Biden myndighet til å forby overføringer knyttet til Tiktok, noe som igjen kan hindre folk i USA i å få tilgang til eller laste ned appen til sine telefoner.

Veien videre for lovforslaget er uviss, og før det kommer til Biden, vil det måtte gå gjennom i Senatet, som kontrolleres av Demokratene.

Tidligere i uka ga Det hvite hus regjeringskontorer 30 dager på å slette Tiktok fra telefoner og systemer som tilhører dem.

Powered by Labrador CMS