Lokalavisa Fosna-Folket innrømmet selv å ha brutt god presseskikk, noe Pressens Faglige Utvalg var enige i.
Lokalavisa Fosna-Folket innrømmet selv å ha brutt god presseskikk, noe Pressens Faglige Utvalg var enige i.

Møte i Pressens Faglige Utvalg:

Liten tvil i PFU om at Fosna-Folket har brutt god presseskikk

– Befriende å se en redaktør som legger seg så flat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lokalavisa Fosna-Folket har brutt god presseskikk på to av Vær varsom-plakatens punkter: Punkt 3.2 om opplysningskontroll og punkt 4.14 om samtidig imøtegåelse. Det ble klart under dagens møte i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Klager er Jehovas vitner, som reagerer på en artikkel publisert i lokalavisa 18. oktober i fjor. Artikkelen, som nå er fjernet, fremmer beskyldninger om at trossamfunnet beskytter barneovergripere.

Fosna-Folket tok ikke kontakt med trossamfunnet i forkant av publisering – hverken for å kontrollere opplysningene eller innhente samtidig imøtegåelse.

I sitt tilsvar innrømmer Fosna-Folket å ha brutt god presseskikk:

«Saken som publisert på fosna-folket.no 18. oktober 2021 og i papiravisen 19. oktober 2021 inneholder en rekke udokumenterte påstander og mangler tilsvar, og skulle derfor aldri ha vært publisert», skriver lokalavisa i sitt tilsvar.

Det var bred enighet i utvalget om at artikkelen er et soleklart brudd på punkt 3.2 og 4.14. Likevel roser utvalgsmedlemmene Fosna-Folket for å ha innrømmet bruddet.

– Redaktøren viser en veldig stor evne til selvkritikk. Det er befriende å se en redaktør som legger seg så flat, sa Gunnar kagge.

– Forbilledlig, sa PFU-leder Anna Weider Aasen.

Innrømmelsen veier likevel ikke opp for overtrampet, og konklusjonen ble dermed fellelse på to av de tre innklagde punktene. Fosna-Folket gikk fri på punkt 4.1 om saklighet.

Powered by Labrador CMS