Lise Klaveness ville ikke stille til debatt i Qatar da pressen ble holdt utenfor.

Da pressen ble utestengt nektet Lise Klaveness å stille til debatt i Qatar

– Jeg tok til orde for at denne tildelingen var råtten, før jeg begynte i NFF.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med FIFA-kongressen er fotballpresident Lise Klaveness i Qatar. Tirsdag skulle Klaveness ha stilt til debatt om migrantarbeideres situasjon i landet, men det ble det imidlertid ikke noe av, melder TV 2.

Plutselig fikk ikke pressen tilgang til konferansen, og da ønsket ikke fotballpresidenten å stille opp. Foruten FIFA selv er deltakerne på konferansen blant annet Amnesty og Building & Woodworkers International (BWI).

– BWI er en organisasjon som gjør viktig arbeid for migrantarbeiderne i Qatar. Vi stiller med glede opp for å støtte dette arbeidet. Men vi kan ikke delta på et arrangement som på kort varsel stenges for presse fordi enkelte deltakere kort tid i forveien ba om stengte dører, sier Klaveness til TV 2.

Fotballpresidenten understreker overfor TV 2 at en fri presse er en del av hele saken med fotball-VM i Qatar. Tildelingen av mesterskapet til det autoritære regimet har blitt heftig debattert i norsk fotball, og etter pålegg fra det ekstraordinære fotballtinget, skal Klavenes rette kritikk mot FIFA i en tale til kongressen onsdag.

– Jeg tok til orde for at denne tildelingen var råtten, før jeg begynte i NFF. Da jeg jobbet som fotballkommentator i NRK tok jeg et standpunkt om at jeg ikke kom til å kommentere og være involvert i mesterskapet. Dette vil etterlate mørke flekker på fotballen og mesterskapets ettermæle. Så vi er nødt for å gjøre alt vi kan i tiden mot for å ha fokus på de det rammer, sier hun.

Powered by Labrador CMS