Frank Gander går til Stiftelsen Tinius.

Frank Gander gir seg som NRK-redaktør – går til Stiftelsen Tinius

Får nyopprettet stilling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mangeårig redaktør og journalist Frank Gander (53) er ansatt i en nyopprettet stilling som prosjektdirektør i Stiftelsen Tinius, melder stiftelsen i en pressemelding.

Stiftelsen forvalter den største eierposten i Schibsted Media Group.

Gander jobber i dag som utviklingsredaktør i distriktsdivisjonen i NRK.

– Årene på Marienlyst har vært så fine og lærerike. NRK er et åpent, profesjonelt hus med mange dyktige folk. Jeg har fått delta i ledelsen av det strategiske og operative arbeidet med å ta allmennkringkasteren inn i en mobil- og strømmesentrisk, valgbar verden. Jeg har også hatt ansvar for NRKs fordypende og undersøkende journalistiske prosjekter på alle plattformer. Alle disse erfaringene tar jeg med meg videre til Stiftelsen Tinius, sier Gander selv i meldingen.

Stiftelsen Tinius ønsker å bli en mer tydelig medieeier med vekt på de redaksjonelle mediene, sier stiftelsens styreleder, Ole Jacob Sunde, i meldingen.

– Derfor er vi glade for å få Gander med på laget. Han er svært kompetent med bred redaksjonell erfaring og innsikt. Han kjenner også Schibsted godt. Fremover blir det stadig viktigere å nå ut i samfunnet med kvalitetssikret informasjon og det er blant områdene vi satser på.

Gander har fartstid som både journalist, nyhetsleder og nettredaktør i Schibsted-eide VG og Aftenposten. I NRK har han blant annet vært frontredaktør, nettsjef og redaktør for dokumentar- og samfunnsavdelingen.

Powered by Labrador CMS