Frank Lynum, leder av redaksjonsklubben i Aftenposten, ser for seg en tilpasning av lederteamene rundt den nye publisheren Espen Egil Hansen. Foto: Signe Dons

Positiv til enleder i Aftenposten

Redaksjonsklubbens leder mener Espen Egil Hansen har de egenskapene som kreves.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det kjent at Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen også overtar jobben som administrerende direktør. Det skjer som en konsekvens av at Sondre Gravir forlater direktørjobben i Aftenposten for å bli ny admistrerende direktør i Schibsteds rubrikktjeneste Finn.

NJ-klubbleder Frank Lynum sier at han stiller seg positiv til nyheten om at Hansen blir publisher i Aftenposten.

– En slik modell er veldig personavhengig og har ikke vært aktuell hos oss tidligere. Espen er imidlertid den som kan ta en slik rolle. Han har de egenskapene som gjør at han kan turnere begge funksjonene, som ansvarlig redaktør og administrerende direktør.

Nye arbeidsoppgaver?

Lynum mener at enleder-modellen reiser et behov for å tilpasse arbeidsoppgavene både i redaktørkollegiet og i den kommersielle ledelsen. Redaksjonens øverste ledelse ble satt sammen av Hansen da han tiltrådte som sjefredaktør for et drøyt år siden. Den består foruten Hansen av nyhetsredaktør Håkon Borud, politisk redaktør Trine Eilertsen, kulturredaktør Sarah Sørheim, featureredaktør Lillian Vambheim og redaktør Harald Stanghelle.

– Hansen kom med en viktig forsikring i dag, om at redaksjonen ikke mister en sjefredaktør. Han skal fortsatt være synlig som redaktør. Det er mulig å være publisher og likevel ha en sterk posisjon som ansvarlig redaktør. Det handler om å bygge et godt team rundt seg. Espen bør derfor se på funksjonene til sine nærmeste ledere på begge områder, slik at han får en best mulig lederkabal i både redaksjonen og på kommersiell side, sier Lynum.

Egen stabssjef

Han understreker at redaktørkollegiet består av erfarne personer, og ser derfor ikke noe åpenbart behov for å utvide kollegiet. I tillegg til redaktørene samarbeider Hansen tett med redaksjonell stabssjef Arild Kveldstad.

Powered by Labrador CMS