Fritt Ords Pris 2022 ble tatt imot av Meduzas ansvarlig utgiver Galina Timsjenko og sjefredaktør Ivan Kolpakov.

Meduza hedret i Oslo

– Du kan støtte journalister fra hvor som helst i verden, inkludert fra sofaen hjemme i stua

Fritt Ords Pris for 2022 ble mandag delt ut til den uavhengige russiske nettavisen Meduza under en seremoni i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Meduza tildeles Fritt Ord-prisen for sin modige, uavhengige og faktabaserte journalistikk for russere og et internasjonalt publikum. Nyhetsbyrået har utfordret russisk sensur i årevis, og er nå forbudt. De opprettholder sin posisjon under ekstremt krevende omstendigheter, sa Fritt Ords styreleder Grete Brochmann under utdelingen av prisen i Operaen i Oslo.

Prisen ble tatt imot av ansvarlig utgiver Galina Timsjenko og sjefredaktør Ivan Kolpakov.

– Vi befinner oss absolutt i en mørk tid, men jeg vil sitere en klok mann som en gang sa: «Seier er ikke endelig. Nederlag er ikke fiasko. Alt handler om motet til å fortsette», sa Timsjenko under mottakelsen av prisen.

Sjefredaktør Kolpakov la til:

– Uavhengig journalistikk er ikke en gave, eller noe man kan ta for gitt. Det er et resultat av hardt arbeid og noe som må beskyttes. Noe vi må kjempe for. Det er også viktig å huske på at nå kan enhver person på jorden enkelt delta i denne kampen. Du kan støtte journalister fra hvor som helst i verden, inkludert fra sofaen hjemme i stua. Du kan delta i crowdfunding – eller spre ordet om journalister som trenger akutt hjelp.

Powered by Labrador CMS