Gateavisa har eksistert i snart 40 år. Foto: Kathrine Geard

Feirer 40, krangler om framtid

Opprivende krangel om nett og papir i Gateavisa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

11. mars samles nåværende og eldre medlemmer av Gateavisas redaksjon i Litteraturhuset for å feire bladets 40-årsdag. Som oppladning krangler redaksjonen nå åpent i spaltene.

Undergraver Gateavisa

Det er spørsmålet om nett eller papir som har sådd splid i redaksjonen. “Nettfløyen” er blitt beskyldt for å prøve å undergrave Gateavisas framtid, og noen redaksjonsmedlemmer har forlatt avisa.

– Et mindretall ville at Gateavisa bare skulle være en nettavis, og viste liten respekt for det store flertallet som mener papirbladet skal fortsette, uttaler Are Hansen i Gateavisas redaksjon.

Han mener det underliggende i konflikten handlet om beslutningsprosessene i Gateavisa, og at krangelen synliggjorde en kulturkollisjon om holdninger.

– Selv om det til tider har vært tøft, ser jeg det derfor også som en nyttig konflikt, tilføyer Are Hansen. Og understreker at bladet skal fortsette.

Dustekrangel

– En helt unødvendig dustekrangel, svarer Anita Nyholt, som etter syv år i Gateavisa nylig forlot redaksjonen. Hun oppgir helseproblemer som grunn, og mener at hele konflikten mest handler om kommunikasjonssvikt.

– Bortsett fra en person som har vært veldig høyrøstet i sin argumentasjon for nettet, har ingen tatt til orde for å nedlegge papirutgaven av Gateavisa. Det vi har ønsket har bare vært å skape en mer nyhetsorientert web og åpne opp for flere bidragsytere. Vi har ønsket et bedre samspill mellom papir og nett, og jeg syns derfor det er trist at man har klart å konstruere en konflikt av dette.

Powered by Labrador CMS