Hajar Harb skal være den første journalisten som straffeforfølges for sitt arbeid av myndighetene på Gazastripen siden Hamas kom til makten i 2007. Foto: Reuters / NTB scanpix

Gaza-journalist anker fengselsdom

Skrev om korrupsjonsanklager.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En palestinsk journalist anker fengselsdommen hun fikk på Gazastripen for å ha skrevet om korrupsjonsanklager i helsedepartementet.

Amnesty International kaller behandlingen av Hajar Harb for et grovt overgrep mot pressefriheten og ber myndighetene i den Hamas-kontrollerte enklaven om å henlegge saken.

Harb skrev i 2016 om hvordan friske folk betalte leger på Gazastripen for å hjelpe dem med å omgå den israelsk-egyptiske enklaven ved å henvise de til sykehus i utlandet.

Hun ble dømt til seks måneders fengsel og bøter senere samme år. Harb anket, og tirsdag møtte hun i en domstol i Gaza by. Dommeren utsatte da rettsmøtet til mars.

Harb er den første journalisten som straffeforfølges for sitt arbeid av myndighetene på Gazastripen siden Hamas kom til makten i 2007, ifølge Fathi Sabah, en annen journalist som taler Harbs sak.

Powered by Labrador CMS