Geir Magne Staurland går fra Gaffa til Natt & Dag.

MEDIEFOLK:

Geir Magne Staurland forlater Gaffa og blir ny ansvarlig redaktør i Natt & Dag

– Jeg går inn i dette med en ærefrykt overfor den historien som runger i gangene og alle som har jobbet her tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Geir Magne Staurland er ansatt som ny sjefredaktør i Natt & Dag. Han forlater med det stillingen som sjefredaktør i musikkmagasinet Gaffa, skriver Natt & Dag i en pressemelding.

Natt & Dag har ligget lavt og stått uten redaktør siden Ida Wammer forlot gratisavisen sommeren 2021. Nå satses det på ny.

– Jeg gleder meg til å levere fremoverlent kulturjournalistikk og bringe Natt & Dags legendariske merkevare og stil tilbake i offentligheten. Vi skal skrive med snert og sarkasme, men også nysgjerrighet og åpenhet. Vi skal selvfølgelig også ligge klare med dønn seriøse tofotstaklinger der det trengs, sier Staurland i pressemeldingen.

Staurland startet i jobben 1. januar.

Gjennom 2023 skal Natt & Dag nå ut på nye flater og bli bredere enn tidligere, forklarer Staurland, selv om det skarpe og nådeløse blikket som har kjennetegnet gratisavisen i flere tiår skal ivaretas.

– Jeg går inn i dette med en ærefrykt overfor den historien som runger i gangene og alle som har jobbet her tidligere. Det skal likevel ikke stoppe oss fra å tørre å se fremover og tenke ut hvordan Natt & Dag kan slå rot blant nye målgrupper, sier Staurland.

Kulturanmeldelser skal også stå sentralt for Natt & Dag fremover.

Staurland har i flere medier ytret et ønske om en tøffere og villere musikkritikk. Dette prosjektet lover han å ta med seg til Natt & Dag, hvor det ikke bare vil anvendes på musikk som med Gaffa, men en rekke andre kulturfelter.

– Natt & Dag kommer til å ha en av de største anmeldelsesseksjonene i landet og den skal for alt i verden ikke være fylt med tannløse firere som aper etter presseskrivene. Den skal ha kritikk som tør å mene. Det vil gagne kulturlivet.

Powered by Labrador CMS