Politiforum gir ut magasin med kulehull. På bildet redaktør Erik Inderhaug og designer Øyvind Kristiansen fra Mediamania.

Gir ut magasin med kulehull

– Dette visuelle fortellergrepet er, så vidt vi vet, ikke tidligere brukt av noen, sier redaktør Erik Inderhaug.

Publisert Sist oppdatert

For å illustrere hovedreportasjen i den siste utgaven av magasinet sitt, har Politiforum dekorert hvert eneste blad med et gjennomgående kulehull. Det kommer frem i en pressemelding. 

– Dette visuelle fortellergrepet er, så vidt vi vet, ikke tidligere brukt av noen, sier redaktør Erik Inderhaug.

Journalisten er blitt gjort oppmerksom på at tidsskriftet Avsagd Hagle, som sporadisk er blitt utgitt de siste tiårene, hadde kulehull som sitt varemerke. Nærmere bestemt er hvert eneste cover skutt med hagle.  

Har ikke skutt

Bladet er designet sammen med Øyvind Kristiansen og Benjamin Gjerde fra Mediamania, som i pressemeldingen forteller at kulehullmanøveren gjorde at trykkingen tok to døgn mer enn hva som er vanlig. 

– Det er brukt en bolt som er skutt gjennom to og to blader, på et opplag på 20.000 blader. Så trykkeriet har jobbet en del overtid for å få dette ferdig, sier Kristiansen.

Inderhaug forteller at de fikk idéen om kulehull for et par år siden, men at de først fikk sjansen til å gjennomføre den i praksis nå. 

Varsling om skudd

Hovedoppslaget i Politiforums utgave er ifølge avisen selv en undersøkende artikkel om at Oslo-politiet kunne ha fått tilgang til et system for automatisk deteksjon og varsling når det blir løsnet skudd på åpen gate. 

Systemet kan i akuttsituasjoner spare liv og i tillegg gi politiet en langt enklere jobb når skyteepisoder i etterkant skal etterforskes. Men til tross for stor interesse, ble prislappen på maks en million kroner for mye, heter det i pressemeldingen. 

Powered by Labrador CMS