Arkivfoto: Kathrine Geard
Arkivfoto: Kathrine Geard

Slik blir fremtidens TV

Om tre år kobler du deg rett på nett fra TVen. Uten modem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bransjen har lenge arbeidet med å få til nett rett på TVen, uten en boks ved siden av. Ifølge Bloomberg vil majoriteten av TV-apparater som er til salgs i 2013 ha ferdig oppsett til å gå rett på nett.

Google TV

Dermed er det duket for Google TV, eller Yahoo TV, hjemme i stuen. Google skal være i en samtaler med Sony og Intel om å lage fjernsyn som skal gi en personlig plattform mot nettet.

Samsung, verdens største TV-produsent, har tidligere sagt at de vil fokusere på sin egen løsning.

– Det kommer til å skje, det er rett og slett uungåelig. Det vil skje en bevegelse som fører til at alt tilgjengelig innhold vil være på nettet, sier Steve Pearlman. Han var med og grunnla selskapet WebTV som på 90-tallet arbeidet for å få folk til å surfe via fjernsynet, uten synderlig hell. I 1997 ble selskapet kjøpt av Microsoft for 425 millioner dollar.

Interaksjon

Flere mener interaksjonen en slik løsning vil gi, er den store gevinsten. Tidligere leder av kontrollorganet Federal Communications Commission (FCC), Michael Powell, forteller at mens han ledet det amerikanske medietilsynet forsøkte han å hente innsikt fra sin da ti år gamle sønn:

– Du ser ikke særlig på TV, hvorfor det? Men pappa, den gjør jo ingenting, svarte gutten.

Powell driver nå et medierådgivningsselskap og mener denne utviklingen er naturlig utfra teknologien vi allerede har tatt inn i hjemmene.

Alle er likevel ikke like optimistiske om ambisjonene. Phillip Swann, redaktør i bransjenettstedet TVPredictions.com, mener TV med direkte netttilgang vil bli et nisjeprodukt.

– For majoriteten av TV-seere vil dette ligge langt over deres fatteevne.

Powered by Labrador CMS