Mediefolk:

Siri Skaalmo (t.v.) og Guri Istad utenfor Pressens hus i Oslo.

Guro Istad skal lede Pressens hus

– Jeg er ydmyk overfor oppgaven jeg har foran meg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi lette etter gull, og jeg har sjeldent opplevd at en kandidat får så mange lovord fra bransjekollegaer, sier Siri Skaalmo i en pressemelding.

Hun er leder for Institutt for Journalistikk (IJ), som er organisasjonen som ansetter og har ansvar for den daglige ledelsen av Pressens hus.

Personen hun snakker om er Guro Istad (43), som er ansatt som daglig leder for huset.

Istad har tidligere jobbet som journalist, reportasjeleder og nyhetsleder kultur med erfaring fra både BA, BT og VG, og har vært prosjektleder for Oslo Media House. Nå er hun redaktør i Kitchen reklamebyrå. Hun har også arrangementserfaring fra ulike hold og synger opera, skriver IJ i pressemeldingen.

– Jeg er ydmyk overfor oppgaven jeg har foran meg, og ser frem til vi fyller huset med masse godt, interessant og lærerikt innhold. Vi skal lage et Pressens hus som pressefolk og medieinteresserte i hele landet føler seg hjemme i. Det gleder jeg meg voldsomt til å ta fatt på, sier Istad.

I Skippergata 24 i Oslo jobbes det nå iherdig for å klargjøre to bygårder til innflytting for 11 medieorganisasjoner i det som blir Pressens hus.

– Vi vil invitere bransjen, lesere, lyttere og seere inn til både fag og fjas. Her skal vi diskutere journalistikk og samfunnsspørsmål og vi skal både dele, lære av hverandre og utfordre etablerte sannheter. Det er en merkedag når vi nå også har en dedikert person til å lede og koordinere Pressens hus for medieorganisasjonene og for publikum, sier Skaalmo.

Istad tiltrer 1. august. Hun blir ansatt ved Institutt for Journalistikk som har fått en sentral rolle på Pressens hus. IJ skal ha både kontorer og kurs i 1. etasje der det meste av husets åpne arrangementer vil skje.

Powered by Labrador CMS