Tom Hagens forsvarer Svein Holden utenfor huset i Sloraveien på Lørenskog.
Tom Hagens forsvarer Svein Holden utenfor huset i Sloraveien på Lørenskog.

Spesialenheten henlegger sak om lekkasjer i Hagen-saken

– Jeg synes det er sterkt beklagelig, sier advokat Holden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Saken der drapssiktede Tom Hagens advokat Svein Holden anmeldte politiet for å ha lekket opplysninger til pressen, henlegges av Spesialenheten for politisaker.

Spesialenheten slår fast at «pressen hadde mottatt opplysninger som måtte anses å være taushetsbelagte opplysninger», men saken er «henlagt på grunn av mangel på opplysninger om gjerningspersonen».

– Spesialenheten kunne ikke se at det kunne gjennomføres flere etterforskningsskritt som med rimelig grad av sannsynlighet var egnet til å oppklare saken, herunder avdekke om eller eventuelt hvem i politiet som sto bak lekkasjene av saksopplysninger, skriver spesialenheten på sine nettsider.

De skriver at lekkasjene skjedde på tidspunkter hvor en stor gruppe personer, både i og utenfor politiet og påtalemyndigheten, hadde tilgang til saken og aktuelle saksopplysninger.

– Jeg synes det er sterkt beklagelig at Spesialenheten ikke har klart å avdekke hvem som står bak lekkasjene i saken, sier Svein Holden til Dagbladet , som først omtalte saken.

Powered by Labrador CMS