Josef Benoni Ness Tveit har fått fast jobb i NRK Møre og Romsdal.
Josef Benoni Ness Tveit har fått fast jobb i NRK Møre og Romsdal.

MEDIEFOLK:

Han har vært NRK-vikar landet rundt – nå blir Josef Benoni Ness Tveit fast ansatt

– Har vært verdt det å flytte litt rundt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I 2016 var Josef Benoni Ness Tveit praktikant i NRK Nynorsk mediesenter. Nå har han fått fast jobb i NRK Møre og Romsdal, skriver NRK.no.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg har flyttet mye rundt og jobbet i ulike fylker, og jeg har vært en stund i NRK så det at jeg kan lande nå er en god tanke, sier Tveit til Journalisten.

Etter praktikantperioden har Tveit flyttet mye på seg. Han var blant annet vikar i NRK Nordland i Bodø i flere somre. I tillegg tok han to bachelorgrader, én i historie og én i sosiologi og jobbet i lokalavis på siden. I 2021 fikk han et vikariat i NRK Rogaland, og bare ett år senere dro han videre til et vikariat i Ålesund.

– Jeg er grådig glad i å jobbe som journalist på distriktskontor. Jeg har hatt lyst til å prøve ulike ting, både i privatlivet og på jobb, sier Tveit og videre:

– Det at jeg har flyttet så mye er på ingen måter fordi jeg har mislikt jobben, tvert imot. Det har vært trist hver gang jeg har forlatt et sted, men samtidig veldig artig å bli kjent med nye kontor, fylker og kolleger. Jeg har litt «makk i ræva» og liker å prøve ut nye ting.

Vil helst jobbe i NRK

Det er aller helst i NRK at Tveit ønsker å jobbe, sier han. Han mener det kan være en fordel å være villig til å flytte rundt og prøve seg i ulike regioner som vikar dersom en ønsker å få fast jobb i NRK til slutt.

– Jeg har hatt kolleger som har vært bestemt på å bo i konkrete byer, og da har de måttet jobbe utenfor NRK. Jeg har hatt det privilegiet at jeg har kunnet flytte på meg, og da har det vært verdt det å flytte litt rundt.

Ifølge NRK Møre og Romsdal hadde de en solid søkerliste til den faste stillingen som Tveit nå tiltrår. Distriktsredaktør Charlotte Ervik er fornøyd med at de landet på Tveit.

– Vi er veldig glad for å ha fått Josef med på laget. Han er en kunnskapsrik og nysgjerrig journalist med bred kompetanse, sier hun til NRK.

– Lønner seg å være fleksibel

Leder i NRK Nynorsk mediesenter, Rune Fossum Lillesvangstu, mener historien til Tveit viser at det lønner seg å være fleksibel og allsidig som journalist.

Han har flere råd til de som er ute etter jobb etter praktikanttiden:

– Si ja og ikke vær redd for å røre på deg. Låser en seg til et spesifikt kontor, får en inn bare dette ene kontoret sine rutiner og arbeidsflyt. Det er så mye å hente på det å jobbe på ulike steder med ulike kolleger, sakskomplekser og fylker. Og ikke minst er det på distriktskontorene at den virkelig gode journalistikken skjer, sier Tveit til NRK.

Powered by Labrador CMS