Redaktør Øystein Ingilæ i Kyst og Fjord (til høyre) sammen med fiskere i Harøysundet i Hustadvika på Nord-Møre.

Fiskerijournalistikk

Polaris Media sikrer seg ny avis: Kjøper Kyst og Fjord

– Vi ønsker å legge til rette for en enda sterkere satsing på fiskerijournalistikk, sier administrerende direktør Harald H. Rise.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Polaris Media overtar alle aksjene i mediehuset Kyst og Fjord.

– Vi ønsker å legge til rette for en enda sterkere satsing på fiskerijournalistikk. Kyst og Fjord har i løpet av få år fått en veldig sterk posisjon i fiskerimiljøet, ikke minst blant nordnorske kystfiskere, sier administrerende direktør Harald H. Rise i Polaris Media Media Nord-Norge i en pressemelding.

Han legger til:

– Med en stabil og kunnskapsrik stab som nyter stor tillit i næringen, har vi stor tro på en god utvikling også videre. Fra før har vi mange sterke mediehus langs store deler av kysten, og Kyst og Fjord passer veldig godt inn i dette bildet.

Kyst og Fjord ble etablert i 2011 med nettutgave og en ukentlig papiravis. I dag har mediehuset en omsetning på cirka 10 millioner kroner.

– Vi får mange positive tilbakemeldinger fra leserne, og vi har en stabil base av annonsører som uttrykker at de når målgruppen sin gjennom oss. Vi får stadig forespørsler om å satse enda mer, ikke minst digitalt, sier redaktør og daglig leder Øystein Ingilæ i Kyst og Fjord.

– Ved å bli en del av et mediekonsern som Polaris Media, er vi sikret kompetanse og ressurser som kan bidra til at vi lykkes. Jeg tror også at et samspill med konsernets mange mediehus langs kysten kan bli til stor nytte for begge parter, fortsetter han.

Ingilæ har fram til nå vært største eier i avisen, men 44,7 prosent av aksjene. De andre eier som nå selger til Polaris Media, er Trond Antonsen (38 prosent), Daniel Arnrup-Øien (11,7 prosent) og Hugo Mortensen (5,6 prosent).

Kyst og Fjord blir en del av Polaris Media Nord-Norge (PMNN), som etter de siste oppkjøpene består av 12 mediehus i tillegg til markedsføringsselskapet iNord og tre minoritetsposter i andre mediehus.

Onsdag kom nyheten om at Polaris Media hadde kjøpt lokalavisen Kulingen.

Kyst og Fjord ble sammen med Dølen kåret til årets lokalavis i 2021 av Landslaget for lokalaviser (LLA).

Powered by Labrador CMS