Mediefolk:

Etter ti år som lokalavisjournalist forlater Helge Solberg Mathisen Smaalenenes Avis. Foto: Privat
Etter ti år som lokalavisjournalist forlater Helge Solberg Mathisen Smaalenenes Avis. Foto: Privat

Forlater lokalavisa for å jobbe i Kirkens hus

Helge Solberg Mathisen slutter i Smaalenenes Avis.

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Helge Solberg Mathisen (40) er ansatt som kommunikasjonsrådgiver i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter, som holder til på Kirkens hus i Oslo. Han kommer fra jobben som nettjournalist i Smaalenenes Avis, og han har tidligere jobbet i blant annet Norsk Luthersk Misjonssamband og i Magazinet/Dagen.

– For å beherske jobben som kommunikasjonsrådgiver i KA, må man kunne både kommunikasjonsfaget og kirkelig sektor godt. Helge er en av de få som har den kombinasjonen på plass, sier kommunikasjonssjef Trygve W. Jordheim i en pressemelding.

– Etter ti år i lokaljournalistikken ønsket jeg å prøve noe nytt. Jeg er oppvokst og aktiv i kirken, og jeg er opptatt av en rekke kirkelige spørsmål, sier Mathisen.

KA samler alle de drøyt 400 arbeidsgiverorganene i Den norske kirke, i tillegg til flere organisasjoner med kirkelig forankring. Organisasjonen har drøyt 30 ansatte fordelt på en administrasjonsavdeling og tre fagavdelinger: arbeidsgiveravdelingen, avdeling for sektorpolitikk og styring, og avdeling for kirkebygg og eiendomsforvaltning.

Med ansettelsen av Mathisen dobles kommunikasjonsstaben i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.

Mathisen begynner i KA 2. januar.

Powered by Labrador CMS