Polske soldater er sendt til grensa til Hviterussland for å stanse en strøm av migranter, her en gruppe migranter som ikke slipper inn. Polske medier protesterer mot at de ikke lenger får dekke situasjonen.

Polske medier protesterer mot medieforbud ved grensa

Mener det strider med prinsippet om ytringsfrihet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Polske medier er rasende over at myndighetene har lagt ned forbud mot medier ved grensa til Hviterussland som ledd i krisetiltak mot en strøm av migranter.

Myndighetenes handlinger er i strid med prinsippet om ytringsfrihet, og det er uakseptabelt for et demokratisk land å utelukke mediene, sier 30 medieorganisasjoner i et opprop.

Tusener av migranter og flyktninger, de fleste fra Midtøsten, har krysset grensa til Polen, Litauen og Latvia eller forsøkt å krysse den de siste månedene.

EU mener migrantstrømmen er arrangert av Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko som hevn for sanksjonene som EU har innført på grunn av valgfusk og behandlingen av demonstranter.

Polen har svart med å sende tusenvis av soldater til grensa, der mange migranter bor i provisoriske leirer i ingenmannsland fordi de ikke slipper inn i Polen.

Det er også innført et 30 dager langt forbud mot å oppholde seg i grenseområdet, et forbud som også gjelder journalister.

Powered by Labrador CMS