Tyrkisk politi ransaket to villaer i nærheten av småbyen Termal i Yalova-provinsen nordvest i Tyrkia mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Villaer ransaket i forbindelse med Khashoggi-etterforskning

Lette med hunder og droner.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Politiet har gjennomsøkt to villaer nordvest i Tyrkia i forbindelse med etterforskningen av drapet på journalisten Jamal Khashoggi, melder statlige medier.

Politiet brukte hunder og droner i forbindelse med søket i Termal i Yalova-provinsen mandag, ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

Villaene tilhører ifølge nyhetsbyrået saudiarabiske forretningsmenn. Søkets hovedfokus var brønner i husenes hager, og to av brønnene ble tappet i politiaksjonen, ifølge Anadolu, som ikke navngir noen kilder til opplysningene.

Tyrkisk politi brukte hunder i søket i hagen til en luksusvilla i nærheten av småbyen Termal i Yalova-provinsen nordvest i Tyrkia mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Saudiarabiske Jamal Khashoggi ble drept inne i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober. Levningene er fremdeles ikke funnet.

Påtalemyndigheten i Istanbul, som leder drapsetterforskningen, har sagt at en av saudiaraberne som mistenkes for ugjerningen, dagen før drapet kontaktet en landsmann som bor i Yalova.

De to snakket angivelig om hvordan man skulle kvitte seg med liket av Khashoggi etter at det var partert, opplyser påtalemyndighetens kontor i en uttalelse som gjengis av Anadolu. Denne kommunikasjonen ligger til grunn for mandagens ti timer lange søk. Tyrkiske medier sier ingenting om hva etterforskerne eventuelt fant.

31. oktober slo tyrkisk påtalemyndighet fast at Khashoggi ble kvalt til døde og partert inne i konsulatet i en planlagt aksjon. Ifølge Tyrkia kom drapsordren fra øverste nivå i Saudi-Arabias maktapparat, men ikke fra kong Salman. Blant de saudiarabiske agentene som anklages for drapet, var flere i kronprins Mohammed bin Salmans sikkerhetsteam.

Saudi-Arabia hevder dødsskvadronen handlet på egen hånd og går inn for dødsstraff for 5 av de 15 mistenkte.

Powered by Labrador CMS