Amerikanske og russiske sikkerhetsstyrker og russiske journalister forsøkte å holde igjen amerikanske journalister som ville slippe nærmere de to presidentene.

Pressekaos før Biden-Putin-toppmøte

Amper stemning mellom journalistene på toppmøte.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det oppsto kaos blant amerikanske og russiske journalister da førstnevnte forsøkte å stille presidentene Joe Biden og Vladimir Putin spørsmål før toppmøtet.

I flere minutter forsøkte amerikanske og russiske sikkerhetsstyrker og russiske journalister å holde igjen amerikanske journalister som ville slippe nærmere de to presidentene.

En amerikansk journalist skal ha blitt dyttet i bakken. Til slutt ropte flere journalister at de følte de ble klemt i hjel i mengden.

Det høye lydnivået fra journalistene gjorde at de to presidentenes kommentarer var vanskelige å høre. Fotografer stilte seg foran videokameraene og presseseansen gikk kaotisk for seg.

Til slutt ba sikkerhetsvaktene pressen fjerne seg. Situasjonen ble blant annet fanget opp på PBS News Hours' overføring.

Vanligvis er det flere minutter med bildetaking og spontan spørsmålsstilling fra medienes side før slike toppmøter. Onsdag forsøkte imidlertid sikkerhetsstyrkene i Genève å holde igjen journalistene i en periode.

Biden og Putin observerte tumultene på nært hold og lo i perioder.

Powered by Labrador CMS